Krumplifőzelék vegán módon elkészítve

Újra itt. Be kell vallanom az utóbbi időben
sajnos nem vagyok toppon, semmilyen formában. Egyrészt
nincs munkám, már egy ideje, pedig az átlagnál  merem remélni,
hogy picit jobb grafikus vagyok, erről persze a többieket lehetne
megkérdezni, akik anno velem robotoltak... Másrészt majdnem
5 hónapos diéta után most mondta el a doki, hogy valójában mi is
a bajom, vagyis kiderült, hogy bélfekélyem is van
az irritábilis bélszindróma mellett, ami "szuper"
vagy inkább mégsem az. Ezt azért nem lett volna rossz
hamarabb közölnie velem, én azt gondoltam egy fizetős orvostól
ennél többet várhat az ember lánya, ha már fizetek is érte,
ráadásul támogatás híjján az orvosság is sokkal többe kerül.
Ebből a tanulság az, hogy a mandulatejes kávét is
el kell felejtenem, marad a jól bevált cikória kávé.
Akik olvassák most ezt, valószínűleg felmerül bennük,
miért nem mentem körzeti dokihoz?... A válasz egyszerű,
mert pár éve elmentem ezzel a gondommal.
Beutalt vizsgálatra, majd a klinikán közölte az orvos,
hogy nekem még nem lehet ilyen bajom, mert túl fiatal vagyok
(ekkor voltam 38 éves), különben is, drága a vizsgálat.

Az ételekhez visszatérve, mert most az a lényeg, 
jöjjön a napi ajánlat. :)

Az új orvosi diagnózis örömére krumplifőzeléket készítettem,
illetve besegített a párom, mert kicsit betegeskedtem vagy inkább jobban
behatárolva elég rosszul voltam. Szerencsére nem tartott sokáig
csak egy órahossza volt, de sikerült megijednem az biztos.
Kicsit az eddigi életem is lepergett előttem pár perc leforgása alatt
és arra az elhatározásra jutottam, hogy nem adom fel olyan könnyen.
Muszály meggyógyulni, végülis egy gerincsérvet sikeresen átvészeltem eddig,
mit nekem egy kis bélszindrómával egybekötött fekély?... :)
Tehát a vegán krumplifőzelék.

Vegán krumplifőzelék:



hozzávalók: 500 g burgonya
                     1 db zöldpaprika
                     4-5 db babérlevél
                     4 csipet köménymag
                     4 csipet kapor
                     3 csipet
                     1/2 db vöröshagyma (el lehet hagyni)
                     3 db fokhagyma

elkészítés: A krumplit megpucoljuk, megmossuk, kockára vágjuk, majd annyi vizet
öntünk rá, hogy éppen ellepje. Hozzáadjuk a félbevágott vöröshagymát és a felszeletelt
zöldpaprikát, majd hagyjuk főlni, lefedett fazékban, 20-25 percig. Ezután egy
merőkanálnyit kiveszünk belőle, hűlni hagyjuk picit, majd összeturmixoljuk és
visszaöntjük a többi főzelékhez. Ezek után hozzátesszük a fűszereket valamint
a fokhagymát és még 8-10 percig főzzük fedő alatt. Végül levesszük a tűzről
és tálaljuk. A krumplifőzeléket, mivel a burgonya elég sok keményítőt tartalmaz
nem szoktam besűríteni, mert a keményítő tartalma miatt anélkül is sűrűsödik.
Szerintem így a legfinomabb.

Jó étvágyat!!!
                   




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések