Bazsalikomos, amarantos tészta és egyébb praktikus gyorsnasik
Elnézést, hogy mostanában nem írtam olyan sűrűn,
de lesz egy kiállításom a közeljövőben, amire készülnöm kell,
emiatt kevesebb időm marad főzőcskézni.
Néhány érdekességet így is próbálok megosztani
főként azokkal, akiknek újdonság a vegán lét.
Vettünk vegán kenyeret, ami azért volt praktikus,
mert ezegyszer nem kellett sütni elegendő idő híjján.
Vásároltunk még a párommal egy: Puffasztott amarant
névre hallgató terméket, amit csak ajánlani tudok, ha
valakinek nincs sok ideje kutyulni, akkor ideális lehet,
például kókuszjoghurtba keverve sörélesztővel, sóval együtt,
egész fincsi. De egyébb müzliszerű ételt is lehet készíteni
a felhasználásával. Például lehet variálni kókuszjoghurtba
keverve gojibogyóval, bármilyen aszalt
vagy friss gyümölcsdarabokkal. Amellett,
hogy egészséges még finom is.
Én például nemrég tésztával kevertem,
plussz friss bazsalikommal, citromfűvel
és fokhagymával, mert nem volt időm
bonyolultabb ételt kreálni. Fotót is készítettem
az aktuális tészta ételről.:
Bazsalikomos amarantos tészta:5 adag (glutén, tej, tojás, hús mentes, hozzáadott cukor nélkül)
hozzávalók: 1/4 zacskó bio vegán proteines tészta vagy csicseri tészta,
1 csokor bazsalikom,
3 ek puffasztott amarant,
5 levél friss citromfű,
3 gerezd fokhagyma,
2 evőkanál olíva olaj (finomítatlan),
3 csipet só
elkészítés: Forrásban lévő vízbe tegyünk egy teáskanál sót, egy teáskanál olívaolajat,
majd adjuk hozzá a tésztát és 6-8 percig főzzük. Amikor megpuhult, szűrjük le, hagyjuk
lecsepegni a vizet, majd egy tálban adjuk hozzá a fűszereket, a sót, az apróra vágott fokhagymát,
egy evőkanál olívaolajat, az amarantot és jól keverjük össze. Amikor kész, tegyük tányérokra
és lehet fogyasztani.
Mindenkinek jó étvágyat!!!
de lesz egy kiállításom a közeljövőben, amire készülnöm kell,
emiatt kevesebb időm marad főzőcskézni.
Néhány érdekességet így is próbálok megosztani
főként azokkal, akiknek újdonság a vegán lét.
Vettünk vegán kenyeret, ami azért volt praktikus,
mert ezegyszer nem kellett sütni elegendő idő híjján.
Vásároltunk még a párommal egy: Puffasztott amarant
névre hallgató terméket, amit csak ajánlani tudok, ha
valakinek nincs sok ideje kutyulni, akkor ideális lehet,
például kókuszjoghurtba keverve sörélesztővel, sóval együtt,
egész fincsi. De egyébb müzliszerű ételt is lehet készíteni
a felhasználásával. Például lehet variálni kókuszjoghurtba
keverve gojibogyóval, bármilyen aszalt
vagy friss gyümölcsdarabokkal. Amellett,
hogy egészséges még finom is.
Én például nemrég tésztával kevertem,
plussz friss bazsalikommal, citromfűvel
és fokhagymával, mert nem volt időm
bonyolultabb ételt kreálni. Fotót is készítettem
az aktuális tészta ételről.:
Bazsalikomos amarantos tészta:5 adag (glutén, tej, tojás, hús mentes, hozzáadott cukor nélkül)
hozzávalók: 1/4 zacskó bio vegán proteines tészta vagy csicseri tészta,
1 csokor bazsalikom,
3 ek puffasztott amarant,
5 levél friss citromfű,
3 gerezd fokhagyma,
2 evőkanál olíva olaj (finomítatlan),
3 csipet só
elkészítés: Forrásban lévő vízbe tegyünk egy teáskanál sót, egy teáskanál olívaolajat,
majd adjuk hozzá a tésztát és 6-8 percig főzzük. Amikor megpuhult, szűrjük le, hagyjuk
lecsepegni a vizet, majd egy tálban adjuk hozzá a fűszereket, a sót, az apróra vágott fokhagymát,
egy evőkanál olívaolajat, az amarantot és jól keverjük össze. Amikor kész, tegyük tányérokra
és lehet fogyasztani.
Mindenkinek jó étvágyat!!!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése