Vegán spárgakrémleves szerecsendióval
Újra itt. Ismét van egy kis időm a blogíráshoz,
bár még vannak egyéb feladataim, de megnyílt
a kiállításom, így marad egy kis időm a blogírásra.
A mai menü: Spárgakrém leves lesz, vegán változatban.
Vegán spárgakrémleves szerecsendióval:
6 adaghoz ( glutén, tej, tojás, hús mentes,
hozzáadott cukor nélkül)
Hozzávalók: 500 g spárga,
2 db sárgarépa,
1 db petrezselyemgyökér,
1 db karalábé,
2 db burgonya,
1 db kockára vágott paradicsom
1 db felszeletelt csemegepaprika
1/4 pohár mandulatej
3 csipet őrölt szerecsendió,
4 csipet só,
5 db bazsalikomlevél apróra vágva,
10 db oregano levél apróra vágva,
3 gerezd fokhagyma,
4 csipet kurkuma,
4 levél citromfű apróra vágva,
1/2 db vöröshagyma
3 evőkanál olívaolaj
Elkészítés: A megmosott, kettévágott spárgát pirítsuk meg olívaolajban
kb.: 5 percig, majd tegyük félre egy tálba. Utána dinszteljük meg
az apróra vágott vöröshagymát, majd adjuk hozzá a paradicsomot,
várjuk meg amíg levet ereszt és tegyük hozzá a paprikát,
ezután fedő alatt 10 percig főzzük. Utána keverjük hozzá
a korábban felszeletelt és megpárolt zöldségeket: a karalábét,
burgonyát, petrezselyemgyökeret, sárgarépát, a fűszereket,
a spárgát és a mandulatejet, majd fedjük le és hagyjuk főlni újabb 10 percet.
Amikor elkészült tegyünk külön néhány spárgát, hagyjuk hűlni,
majd turmixoljuk össze. Adjuk hozzá a félretett néhány spárgát
és tálalhatjuk.
Jó étvágyat mindenkinek!
bár még vannak egyéb feladataim, de megnyílt
a kiállításom, így marad egy kis időm a blogírásra.
A mai menü: Spárgakrém leves lesz, vegán változatban.
Vegán spárgakrémleves szerecsendióval:
6 adaghoz ( glutén, tej, tojás, hús mentes,
hozzáadott cukor nélkül)
Hozzávalók: 500 g spárga,
2 db sárgarépa,
1 db petrezselyemgyökér,
1 db karalábé,
2 db burgonya,
1 db kockára vágott paradicsom
1 db felszeletelt csemegepaprika
1/4 pohár mandulatej
3 csipet őrölt szerecsendió,
4 csipet só,
5 db bazsalikomlevél apróra vágva,
10 db oregano levél apróra vágva,
3 gerezd fokhagyma,
4 csipet kurkuma,
4 levél citromfű apróra vágva,
1/2 db vöröshagyma
3 evőkanál olívaolaj
Elkészítés: A megmosott, kettévágott spárgát pirítsuk meg olívaolajban
kb.: 5 percig, majd tegyük félre egy tálba. Utána dinszteljük meg
az apróra vágott vöröshagymát, majd adjuk hozzá a paradicsomot,
várjuk meg amíg levet ereszt és tegyük hozzá a paprikát,
ezután fedő alatt 10 percig főzzük. Utána keverjük hozzá
a korábban felszeletelt és megpárolt zöldségeket: a karalábét,
burgonyát, petrezselyemgyökeret, sárgarépát, a fűszereket,
a spárgát és a mandulatejet, majd fedjük le és hagyjuk főlni újabb 10 percet.
Amikor elkészült tegyünk külön néhány spárgát, hagyjuk hűlni,
majd turmixoljuk össze. Adjuk hozzá a félretett néhány spárgát
és tálalhatjuk.
Jó étvágyat mindenkinek!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése