Vegán spárgakrémleves szerecsendióval

Újra itt. Ismét van egy kis időm a blogíráshoz,
bár még vannak egyéb feladataim, de megnyílt
a kiállításom, így marad egy kis időm a blogírásra.

A mai menü: Spárgakrém leves lesz, vegán változatban.



Vegán spárgakrémleves szerecsendióval:
6 adaghoz ( glutén, tej, tojás, hús mentes,
hozzáadott cukor nélkül)

Hozzávalók: 500 g spárga,
                      2 db sárgarépa,
                      1 db petrezselyemgyökér,
                      1 db karalábé,
                      2 db burgonya,
                      1 db kockára vágott paradicsom
                      1 db felszeletelt csemegepaprika
                      1/4 pohár mandulatej
                      3 csipet őrölt szerecsendió,
                      4 csipet só,
                      5 db bazsalikomlevél apróra vágva,
                      10 db oregano levél apróra vágva,
                      3 gerezd fokhagyma,
                      4 csipet kurkuma,
                      4 levél citromfű apróra vágva,
                      1/2 db vöröshagyma
                      3 evőkanál olívaolaj
                    
Elkészítés: A megmosott, kettévágott spárgát pirítsuk meg olívaolajban
kb.: 5 percig, majd tegyük félre egy tálba. Utána dinszteljük meg
az apróra vágott vöröshagymát, majd adjuk hozzá a paradicsomot,
várjuk meg amíg levet ereszt és tegyük hozzá a paprikát,
ezután fedő alatt 10 percig főzzük. Utána keverjük hozzá
a korábban felszeletelt és megpárolt zöldségeket: a karalábét,
burgonyát, petrezselyemgyökeret, sárgarépát, a fűszereket,
a spárgát és a mandulatejet, majd fedjük le és hagyjuk főlni újabb 10 percet.
Amikor elkészült tegyünk külön néhány spárgát, hagyjuk hűlni,
majd turmixoljuk össze. Adjuk hozzá a félretett néhány spárgát
és tálalhatjuk.

Jó étvágyat mindenkinek!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések