Vegán lecsó patiszonnal
Sajnos rájöttem, hogy nem tudok minden nap
írni a blogomban, de megpróbálok minél sűrűbben
bejegyzéseket megosztani. Egy barátnőmnek
készítek meglepi ajándékot, kicsit az is lefoglalt
az utóbbi pár hétben, remélem tetszeni fog.
Most pedig jöjjön a recept.:
Vegán lecsó patiszonnal:
(glutén, tej, tojás, húsmentes,
hozzáadott cukor nélkül)
hozzávalók: 1 db közepes méretű patiszon,
2 kg lecsópaprika,
4-5 db paradicsom,
1 db vöröshagyma,
3 db fokhagyma,
4 ek hidegen sajtolt bio napraforgóolaj,
4 csipet borsikafű,
10 levél friss bazsalikom (érdemes cserepeset beszerezni),
4 csipet kurkuma,
4 csipet őrölt gyömbér,
10 levél friss oregano (ha cserepes, később más ételekhez is felhasználható)
5 csipet tengeri só
Elkészítés: Felszeleteljük a vöröshagymát,
majd megdinszteljük a kókuszolajban.
Rádobjuk a megmosott és feldarabolt paradicsomot.
Tíz tizenöt percig fedő alatt pároljuk, majd
amikor levet ereszt, hozzáadjuk a megmosott
és felszeletelt paprikát. Ezután megsózzuk és fedő alatt
újabb 10-15 percig pároljuk. Hozzáadjuk a meghámozott,
kimagozott, vékony szeletekre vágott
patiszont, hozzáadjuk a fűszereket, a fokhagymát
és jól összekeverjük. Ismét lefedjük 15-20 percre,
amíg puhára nem fől és tálalhatjuk.
Jó étvágyat mindenkinek!!!
TIPP:
Ha tíz perccel a főzés vége előtt esetleg szórunk rá
egy negyed bögre puffasztott amarantot, laktatóbb lesz
és sok hasznos ásványi anyag, fehérje kerül bele és
végül de nem utolsó sorban még finomabb lesz tőle.
Ez főként azoknak hasznos, akik nem ehetnek rizst sem.
írni a blogomban, de megpróbálok minél sűrűbben
bejegyzéseket megosztani. Egy barátnőmnek
készítek meglepi ajándékot, kicsit az is lefoglalt
az utóbbi pár hétben, remélem tetszeni fog.
Most pedig jöjjön a recept.:
Vegán lecsó patiszonnal:
(glutén, tej, tojás, húsmentes,
hozzáadott cukor nélkül)
hozzávalók: 1 db közepes méretű patiszon,
2 kg lecsópaprika,
4-5 db paradicsom,
1 db vöröshagyma,
3 db fokhagyma,
4 ek hidegen sajtolt bio napraforgóolaj,
4 csipet borsikafű,
10 levél friss bazsalikom (érdemes cserepeset beszerezni),
4 csipet kurkuma,
4 csipet őrölt gyömbér,
10 levél friss oregano (ha cserepes, később más ételekhez is felhasználható)
5 csipet tengeri só
Elkészítés: Felszeleteljük a vöröshagymát,
majd megdinszteljük a kókuszolajban.
Rádobjuk a megmosott és feldarabolt paradicsomot.
Tíz tizenöt percig fedő alatt pároljuk, majd
amikor levet ereszt, hozzáadjuk a megmosott
és felszeletelt paprikát. Ezután megsózzuk és fedő alatt
újabb 10-15 percig pároljuk. Hozzáadjuk a meghámozott,
kimagozott, vékony szeletekre vágott
patiszont, hozzáadjuk a fűszereket, a fokhagymát
és jól összekeverjük. Ismét lefedjük 15-20 percre,
amíg puhára nem fől és tálalhatjuk.
Jó étvágyat mindenkinek!!!
TIPP:
Ha tíz perccel a főzés vége előtt esetleg szórunk rá
egy negyed bögre puffasztott amarantot, laktatóbb lesz
és sok hasznos ásványi anyag, fehérje kerül bele és
végül de nem utolsó sorban még finomabb lesz tőle.
Ez főként azoknak hasznos, akik nem ehetnek rizst sem.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése