Gombás bundás kenyér

Egész véletlenül sikerült rájönnöm,
mivel pótolható a tojásfehérje egy ételben,
így ki is próbáltam.
Bár ez nem ilyen egyszerű,
mert ha nincs otthon "orvosi aloe vera",
akkor is kell valami, amivel pótolható,
például a vízzel kevert lenmagliszt
is egész jól összetartja a sütéshez
előkészített ételt vagy az utifűmaghéj.
De most kipróbáltam
az aloe verát, ami nagyon egészséges
több szempontból is. :)

Gombás bundáskenyér:
(glutén, tej, tojás, húsmentes,
hozzáadott cukor nélkül)

hozzávalók: 100 g kisebb méretű barna csiperke gomba,
                      1 db kisebb levél (aloe vera mint tojásfehérjepótlék /orvosi aloe vera),
                      2 ek  tápióka liszt,
                      1 csipet só,
                      4-5 levél bazsalikom feldarabolva,
                      8 levél rozmaring apróra vágva,
                      4 szelet gluténmentes kenyér megpirítva, héj nélkül

Elkészítés: A gombát megmossuk, megpucoljuk, majd 10 percet pároljuk
és ledaráljuk. Az aloe vera levelet, amikor levágjuk először megvárjuk,
hogy kifollyon belőle a sárga lé, megmossuk, feldaraboljuk nagyjából
2 cm-es darabokra, majd lehámozzuk róla óvatosan a zöld részt,
amíg egy átlátszó zselészerű anyagot nem kapunk. Ezt hozzáadjuk
a ledarált gombához a többi hozzávalóval együtt és turmixgépben
egyenletes állagúra keverjük. A pirítós kenyerekről levágjuk a héjját,
felkockázzuk és mindkét felét megkenjük a kapott krémmel.
Ezt követően egy serpenyőben kókusz vagy olíva olajon aranybarnára sütjük.
A sütési idő nagyjából 5-6 perc egy -egy szelet esetében.
 Lehet, hozzá készíteni bármilyen főzeléket: tökfőzelék, sárgaborsó...stb.

Jó étvágyat hozzá!!!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések