cukkinis-gombás tészta

Cukkinis-gombás tésztát készítettem. 
(glutén, tej, tojás, hús mentes,
hozzáadott cukor nélkül)

Hozzávalók (6 személyre):
                    2 db kisebb vagy egy nagyobb cukkini felkarikázva
                    250 g fehér csiperkegomba
                    1-2 db narancs (elhagyható, ha valaki érzékeny rá)
                    1 db paradicsom felaprítva (elhagyható, ha valaki érzékeny rá)
                    1/4 db póréhagyma
                    1 db zöldpaprika felszeletelve
                    3 ek kókusz olaj
                    4-5 csipet köménymag
                    4-5 db friss bazsalikomlevél
                    3 csipet borsikafű
                    3 csipet kurkuma
                    2 ek reszelt gyömbér
                    3 csipet
                    200 g csicseri tészta

Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat, majd beletesszük
a felaprított póréhagymát 1-2 percig pirítjuk, majd
hozzáadjuk a felkarikázott narancsot és a paradicsomot.
Fedő alatt közepes tűzön hagyjuk, amíg levet ereszt,
majd hozzáadjuk a paprikát. Ismét főzzük 5-6 percet fedő alatt.
Ezután hozzáadjuk a cukkinit és főzzük lefedett
serpenyőben 10-15 percet. Amikor megpuhult hozzáadjuk
gyömbért a sót és a fűszereket. Nagyjából 5-6 perc elteltével
levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk, majd egy merőkanálnyit
összeturmixolunk és összekeverjük a többivel.
Ezután kifőzzük a tésztát és tálalás előtt összekeverjük.

Jó étvágyat mindenkinek!!!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések