Mangós-körtés lenmagpuding

Üdvözlök mindenkit, aki olvassa a blogom!
Lenmagpudingot készítettem ismét, mert a lenmag
a változókori bajok esetén is hasznos, ugyanakkor
a bélrendszer egészséges működéséhez is hozzájárul.

Mangós-körtés lenmagpuding:

(glutén, tojás, tej, húsmentes
hozzáadott cukor nélkül)

hozzávalók: 2 db mangó
                     2 db körte
                     1/4 bögre mandulás rizstej
                     3 ek darált mák
                     2 ek darált lenmag
                     1 ek hántolt, darált kendermag

Elkészítés: A gyümölcsöket megmossuk, meghámozzuk,
kis szeletekre vágjuk, majd beletesszük a turmix gépbe.
Hozzáadjuk a mandulás rizstejet és összeturmixoljuk.
Amikor egyenletes állagú, ledaráljuk a többi hozzávalót
majd ezt is hozzáadjuk és összeturmixoljuk. Ha elkészült,
betesszük a hűtőbe 1-2 órára. Mikor kivesszük, formába
öntjük, majd ismét visszatesszük egy órára. Végül
tálalhatjuk. Enyhén diós ízű, ásványi anyagokban gazdag
pudingot kapunk. Akár sütibe is felhasználható töltelékként,
de pudingként gyümölcsarabok hozzáadásával is ízletes.

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések