Ismét egy lenmagpuding almával és naranccsal és káposztás zöldbabfőzelék

Ismét egy lenmagpudingot osztok meg veletek.
Gondolom sokan, akik hasonló cipőben
járnak találnak ki napi szinten nasikat,
magokból gyártott vajakat
és egyéb vegán ételeket.

Nekem nagyon sokat segített Nóri
Mindenmentes szakácskönyv II. rész,
és a Szuperételek sorozat egy darabja,
amit élvezettel lapozgatok azóta is.
Bár gondolom ez mindenkinél másként van.

Káposztás zöldbabfőzelék:
(glutén, tej, tojás, hús mentes,
hozzáadott cukor nélkül)

hozzávalók: 800 g zöldbab
                    1/4 db közepes méretű legyalult káposzta
                    1/2 pohár kókuszjoghurt
                    1 ek lenmagliszt
                    1/2 db vöröshagyma
                    2-4 ek kókuszzsír
                    2 tk kapor
                    2-4 db babérlevél
                    4-5 csipet
                    1 tk gyömbér
                    1 tk borsikafű
                    1 tk oregano
                    1/2 marék citromfű apróra vágva

elkészítés: Az apróra vágott vöröshagymát üvegesre dinsztelem, a kókuszzsírban,
majd beleöntöm a zöldbabot és az apróra vágott negyed káposztát a fazékba. Felöntöm
annyi vízzel, hogy épp ellepje, majd lefedem a fazekat és addig főzöm, amíg megpuhul.
Ekkor egy-két merőkanálnyit kiszedek és egy turmix vagy robotgépben összeturmixolom a citromfűvel, a lenmagliszttel és a kókuszjoghurttal. Majd visszaöntöm a fazékba és hozzáadom a többi fűszert, valamint a sót. Még a tűzön hagyom 10 percet, hogy összeérjenek az ízek, majd leveszem és tálalom.

Jó étvágyat minenkinek!!!




Lenmagpuding almával és naranccsal:
(glutén, tej, tojás, hús mentes
hozzáadott cukor nélkül)

hozávalók: 2 db narancs
                    2 db alma
                    1/4 db uborka
                    1/4 pohár kókuszjoghurt
                    4 evőkanál kókuszreszelék
                    1 ek lenmag
                    1 ek kendermag
                    1 tk szőlőmagolaj
                    4 ek kókusztej
                    2 ek goji bogyó

elkészítés: A gyümölcs és zölség hozzávalókat apróra vágjuk,
majd turmixgépben jól összeturmixoljuk a kókusztejjel,
a magokkal, az olajjal, majd külön tálban hozzákeverjük
a goji bogyót. Amikor egyenletes masszát kapunk, tálalhatjuk.

Jó étvágyat minenkinek!!!

TIPP: Ha együtt használjuk a borsika füvet az oreganoval,
olyan ízt kölcsönöz az ételnek, mintha igazi bors lenne benne,
viszont nem puffad fel az ember hasa tőle.

A lenmagliszt, amellett, hogy gluténmentes és
tartalmaz omega 3 zsírsavat is, nagyon jól besűríti
a főzeléknek szánt ételünket.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések