Sokmagvas tahinis vaj és trüffel
Újra itt vagyok vagy itt írok... Ismét egy magvas vajat
szeretnék megosztani, amit a napokban készítettem.
Leginkább édesszájúaknak ajánlom, mert az egyik
összetevője miatt édesebb lett, mint szerettem volna.
Viszont így fel lehet használni mindenmentes sütikhez,
vagy trüffelgyártáshoz... - Hmmm!!! Csak karobport
vagy kakaót kell hozzá keverni, majd összegyúrni,
meghempergetni apróra tört kókuszcsipszben vagy
fahéjas karobporban és már tálalható is a trüffel gombóc. :)
Enyhén diólikőrös ízű lett, ami a trüffelhez ideális lehet.
Most hirtelen kedvem támadt ilyesmit készíteni.
Sokmagvas tahinis vaj:
(glutén, cukor,
tojás, tej, hús mentes)
Hozzáadott cukor
nélkül is finom.
50 g mandulabél
40 g kesudió
2 db szelídgesztenye
6 tk hántolt kendermag
6 tk kókuszreszelék
6 tk napraforgómag
6 tk hántolt hajdina
3 tk lenmag
2 ek olíva olaj
3 ek kókusz tej
1 ek tahini ( darált szezámmag)
1 ek szőlőmag olaj
3 ek kókuszjoghurt
2 csipet tengeri só
18 db trüffelhez: 3 ek kakaó vagy karobpor
1 ek fahéj
1 tk szőlőcukor vagy xilit /elhagyható/
Trüffel gombóc elkészítése: A magokat, a kókuszreszeléket, és a gesztenyét,
daráljuk finomra egy kávédarálóban, amíg vajszerű lesz, majd egy turmixgépben
adjuk hozzá a folyékony összetevőket és addig turmixoljuk, amíg egyenletes állagú lesz.
Ezt követően tegyük át egy megfelelő méretű dobozba majd rakjuk a hűtőbe.
Egy-két óra múlva kivehetjük a hűtőből és apró gombócokat gyúrhatunk belőle,
amit ha meghempergetünk fahéjas kakaó vagy karobporban, amihez esetleg
keverhetünk szőlőcukrot vagy xilitet, nagyon fincsi édességet kapunk.
Érdemes a kakaópor, fahéj, szőlőcukor keveréket egy dobozba szórni,
amibe beletesszük egyenként a golyókat, majd rátesszük a doboztetőt és finoman
jobbra-balra körkörös mozdulatokkal megrázzuk. Így egyenletes felület
képződik a trüffel felszínén. Ezt addig kell folytatni, amíg már nem itatódik
át a magvas vaj a felszínre. Végül tálalhatjuk.
Mindenkinek jó étvágyat!!!
szeretnék megosztani, amit a napokban készítettem.
Leginkább édesszájúaknak ajánlom, mert az egyik
összetevője miatt édesebb lett, mint szerettem volna.
Viszont így fel lehet használni mindenmentes sütikhez,
vagy trüffelgyártáshoz... - Hmmm!!! Csak karobport
vagy kakaót kell hozzá keverni, majd összegyúrni,
meghempergetni apróra tört kókuszcsipszben vagy
fahéjas karobporban és már tálalható is a trüffel gombóc. :)
Enyhén diólikőrös ízű lett, ami a trüffelhez ideális lehet.
Most hirtelen kedvem támadt ilyesmit készíteni.
Sokmagvas tahinis vaj:
(glutén, cukor,
tojás, tej, hús mentes)
Hozzáadott cukor
nélkül is finom.
50 g mandulabél
40 g kesudió
2 db szelídgesztenye
6 tk hántolt kendermag
6 tk kókuszreszelék
6 tk napraforgómag
6 tk hántolt hajdina
3 tk lenmag
2 ek olíva olaj
3 ek kókusz tej
1 ek tahini ( darált szezámmag)
1 ek szőlőmag olaj
3 ek kókuszjoghurt
2 csipet tengeri só
18 db trüffelhez: 3 ek kakaó vagy karobpor
1 ek fahéj
1 tk szőlőcukor vagy xilit /elhagyható/
Trüffel gombóc elkészítése: A magokat, a kókuszreszeléket, és a gesztenyét,
daráljuk finomra egy kávédarálóban, amíg vajszerű lesz, majd egy turmixgépben
adjuk hozzá a folyékony összetevőket és addig turmixoljuk, amíg egyenletes állagú lesz.
Ezt követően tegyük át egy megfelelő méretű dobozba majd rakjuk a hűtőbe.
Egy-két óra múlva kivehetjük a hűtőből és apró gombócokat gyúrhatunk belőle,
amit ha meghempergetünk fahéjas kakaó vagy karobporban, amihez esetleg
keverhetünk szőlőcukrot vagy xilitet, nagyon fincsi édességet kapunk.
Érdemes a kakaópor, fahéj, szőlőcukor keveréket egy dobozba szórni,
amibe beletesszük egyenként a golyókat, majd rátesszük a doboztetőt és finoman
jobbra-balra körkörös mozdulatokkal megrázzuk. Így egyenletes felület
képződik a trüffel felszínén. Ezt addig kell folytatni, amíg már nem itatódik
át a magvas vaj a felszínre. Végül tálalhatjuk.
Mindenkinek jó étvágyat!!!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése