Zöldséges-gombás köles hajdinával
Már rég írtam, mert picit gyengélkedtem, de lassan de biztosan javulok,
reményeim szerint. :) Ma egy gombás receptet osztok meg veletek ismét,
ami glutén, tojás, tej, hús mentes, hozzáadott cukor nélkül.
Zöldséges-gombás köles hajdinával:
hozzávalók: 1 db cukkini
1 db padlizsán
1 db kisebb karfiol
1 zacskó rukkola és reszelt répa keverék
1 db nagyobb paradicsom
300 g fehér csiperke gomba
1/2 fej vöröshagyma apróra vágva
3 gerezd fokhagyma
1/2 db citrom leve
1 csipet kurkuma
3 csipet gyömbér
2 csipet borsikafű
2 csipet tengeri só
1/2 marék friss bazsalikom
1/2 marék friss citromfű
3-4 evőkanál olíva olaj
körethez: 1/4 pohár hajdina
1/4 pohár köles
elkészítés: A vöröshagymát üvegesre dinszteljük az olívaolajon,
majd hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot és a fokhagymát.
Amikor levet ereszt rádobjuk a kockára vágott padlizsánt, amit
egy ideig pirítunk, majd hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott karfiolt,
amit szintén pirítunk 2-3 percig, majd beletesszük a felkarikázott cukkinit,
végül megsózzuk. Lefedjük, 4-5 percig hagyjuk párolódni, majd hozzáadjuk
a rukkola-répa keveréket és a fűszereket. Ezután 7-8 percig fedő alatt
pároljuk. Közben a megmosott hajdinát és kölest egy rizslabdában
forrásban lévő vízben, 10 percig főzzük. Végül, amikor elkészült már tálalhatjuk is.
Jó étvágyat mindenkinek!!!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése