Könyvajánló!!!
Bár fura lehet sokaknak, akik olvassák a blogom, viszont szeretnék
reklámozni egy másik bloggert, akinek eddig két könyvét vettük meg.
Egy picit drága volt, de ha valaki vegán létre hajtja a fejét, akkor
tapasztalhatja, hogy nagyon költséges dolog a bio élelmiszer
és a vegán hozzávalók beszerzése is.
A kérdés itt inkább az, hogy megvárja-e az ember,
hogy sokkal betegebb legyen és kórházba kerüljön,
ami a drága orvosságok miatt szintén költséges
vagy megpróbáljuk megelőzni a betegséget?
Én a megelőzés híve vagyok, több-kevesebb sikerrel,
mivel én már sajnos beteg lettem, de szeretném megelőzni,
hogy súlyosbodjon. Talán sikerül.
A könyv, amiből már több ételt is elkészítettem,
a Mindenmentes 1-2. kötete Dr. Andrási Nórától,
akitől már kértem néhány tanácsot, főleg diétás
tanácsot.
Le is fotóztam egy-két ételt, amit a Nóri könyvéből elkészítettem.
Nekem a nagyobb része ízlett, bár a párom nem vallja ezt a nézetem
egyöntetűen. Ő mint a pasik többsége szereti a húsételeket,
amit meg is értek, néha nekem is hiányzik egy finom rántott szelet,
vagy sült hal, bár bevallom, halat időnként be szoktam csempészni
a hétköznapjaimba táplálkozási szakértő barátném javaslatára.
Az egyik ilyen ételrecept, amit Nóri könyvében olvastam
a Galette elnevezésű provance-i hajdina palacsinta, ami akkor nagyon jó,
ha valaki már ki van éhezve valami kis nasiszerű dologra.
Amit még kipróbáltam, az a rakott padlizsán volt, a céklaleves korianderrel,
a joghurtos padlizsán kölestabuléval és a citromos-mákos torta. Bár
bevallom némelyik recepten módosítottam kicsit vagy hozzáadtam
valamit, de mind nagyon finom volt. Például a palacsintához készítettem,
egy enyhén dióízű pudingot:
(https://fozzmindenmenteset.blogspot.hu/2018/04/mangos-kortes-lenmagpuding-eperrel.html),
és a rakott padlizsán tetejére öntetként
a saját gyártmányú füstölt krémsajtot tettem, ami véletlenül készült,
amikor egy alapsajtot próbáltam elkészíteni.:
(https://fozzmindenmenteset.blogspot.hu/2018/01/megigertem-hogy-minden-nap-kozzeteszek.html),
Legutóbb a Nóri könyvéből egy wrap receptet készített el
a párom, mert én épp nem voltam formában sajnos. Fincsi lett,
bár bevallom a fűszerezésen módosítottunk, mert a borsot nem bírja a hasam,
így a szokásos borspótló fűszereimet tettük bele: borsikafű, oregano, plussz
gyömbér a csípős érzet miatt és kurkumát, ami enyhén savanykás,
ugyanakkor tamari szósz helyett tahinivel sűrítettük be.
Ajánlani tudom még a Superfood gyorsételek sorozat darabjait
és van egy könyv a "Sav-bázis egyensúly"- ról részben vegán receptekkel,
ami szintén jó lehet több okból is, főként azoknak, akik szeretnék megtudni
a kialakult betegségük miértjét. Van még egy kötet, ami nem vegán, viszont
olyan ételek vannak benne, ami könnyen vegánná alakítható, ez a kiadvány
az Ázsiai ízek /Lépésről lépésre a konyhában/ címmel jelent meg
és azért is klassz, mert sok jó tippet tartalmaz a keleti ételekkel,
alapanyagokkal kapcsolatban, mindemellett pedig tisztán zöldségeket
tartalmazó ételreceptek is vannak benne.
Manapság ha elmegy az ember egy könyvesboltba, ott számtalan
jobbnál-jobb könyv akad ebben a témában, nem utolsó sorban
pedig az internet is tele van ötletekkel, receptekkel, tippekkel
és persze ne feledkezzen meg senki a jól bevált féltve őrzött,
hazai nagyiféle receptekről, amit csak át kell alakítani
mindenmentessé. Ilyesmibe én is belefogtam, hogy
nagymamám receptjeit átalakítom picit,
de persze nem egyszerű feladat. Amikor elkészülök
néhánnyal és jól sikerül, veletek is megosztom. :)
reklámozni egy másik bloggert, akinek eddig két könyvét vettük meg.
Egy picit drága volt, de ha valaki vegán létre hajtja a fejét, akkor
tapasztalhatja, hogy nagyon költséges dolog a bio élelmiszer
és a vegán hozzávalók beszerzése is.
A kérdés itt inkább az, hogy megvárja-e az ember,
hogy sokkal betegebb legyen és kórházba kerüljön,
ami a drága orvosságok miatt szintén költséges
vagy megpróbáljuk megelőzni a betegséget?
Én a megelőzés híve vagyok, több-kevesebb sikerrel,
mivel én már sajnos beteg lettem, de szeretném megelőzni,
hogy súlyosbodjon. Talán sikerül.
A könyv, amiből már több ételt is elkészítettem,
a Mindenmentes 1-2. kötete Dr. Andrási Nórától,
akitől már kértem néhány tanácsot, főleg diétás
tanácsot.
Nekem a nagyobb része ízlett, bár a párom nem vallja ezt a nézetem
egyöntetűen. Ő mint a pasik többsége szereti a húsételeket,
amit meg is értek, néha nekem is hiányzik egy finom rántott szelet,
vagy sült hal, bár bevallom, halat időnként be szoktam csempészni
a hétköznapjaimba táplálkozási szakértő barátném javaslatára.
Az egyik ilyen ételrecept, amit Nóri könyvében olvastam
a Galette elnevezésű provance-i hajdina palacsinta, ami akkor nagyon jó,
ha valaki már ki van éhezve valami kis nasiszerű dologra.
Amit még kipróbáltam, az a rakott padlizsán volt, a céklaleves korianderrel,
a joghurtos padlizsán kölestabuléval és a citromos-mákos torta. Bár
bevallom némelyik recepten módosítottam kicsit vagy hozzáadtam
valamit, de mind nagyon finom volt. Például a palacsintához készítettem,
egy enyhén dióízű pudingot:
(https://fozzmindenmenteset.blogspot.hu/2018/04/mangos-kortes-lenmagpuding-eperrel.html),
és a rakott padlizsán tetejére öntetként
a saját gyártmányú füstölt krémsajtot tettem, ami véletlenül készült,
amikor egy alapsajtot próbáltam elkészíteni.:
(https://fozzmindenmenteset.blogspot.hu/2018/01/megigertem-hogy-minden-nap-kozzeteszek.html),
Legutóbb a Nóri könyvéből egy wrap receptet készített el
a párom, mert én épp nem voltam formában sajnos. Fincsi lett,
bár bevallom a fűszerezésen módosítottunk, mert a borsot nem bírja a hasam,
így a szokásos borspótló fűszereimet tettük bele: borsikafű, oregano, plussz
gyömbér a csípős érzet miatt és kurkumát, ami enyhén savanykás,
ugyanakkor tamari szósz helyett tahinivel sűrítettük be.
Ajánlani tudom még a Superfood gyorsételek sorozat darabjait
és van egy könyv a "Sav-bázis egyensúly"- ról részben vegán receptekkel,
ami szintén jó lehet több okból is, főként azoknak, akik szeretnék megtudni
a kialakult betegségük miértjét. Van még egy kötet, ami nem vegán, viszont
olyan ételek vannak benne, ami könnyen vegánná alakítható, ez a kiadvány
az Ázsiai ízek /Lépésről lépésre a konyhában/ címmel jelent meg
és azért is klassz, mert sok jó tippet tartalmaz a keleti ételekkel,
alapanyagokkal kapcsolatban, mindemellett pedig tisztán zöldségeket
tartalmazó ételreceptek is vannak benne.
Manapság ha elmegy az ember egy könyvesboltba, ott számtalan
jobbnál-jobb könyv akad ebben a témában, nem utolsó sorban
pedig az internet is tele van ötletekkel, receptekkel, tippekkel
és persze ne feledkezzen meg senki a jól bevált féltve őrzött,
hazai nagyiféle receptekről, amit csak át kell alakítani
mindenmentessé. Ilyesmibe én is belefogtam, hogy
nagymamám receptjeit átalakítom picit,
de persze nem egyszerű feladat. Amikor elkészülök
néhánnyal és jól sikerül, veletek is megosztom. :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése