Gombarörkölt spárgával és gojival
Nem tudom ti hogy vagytok vele
de én sokszor abból főzök,
ami épp van itthon, főleg olyankor,
amikor anyagilag lenullázódunk.
Bár szerencsére maradt itthon
viszonylag sokféle élelmiszer "raktáron"... :)
Volt még a hűtőben egy kevés gomba,
egy kevés spárga és régebbről, aszalt goji bogyó.
Krumplifőzeléket előző nap elkészítette a párom,
ma pedig én a gombapörit. Szerencse, hogy
egy kis fűszerkert is van a konyhaablakunkban,
ami friss ízeket kölcsönöz az ételnek.
Gombarörkölt spárgával és gojival:
(tej, tojás, glutén, hús mentes, hozzáadott cukor nélkül)
Hozzávalók: 300 g barna csiperke,
150 g spárga,
1 marék gojibogyó,
1/2 db vöröshagyma,
1/2 bögre mandulatej,
5 csipet só,
10 levél friss bazsalikom,
3 csipet borsikafű,
3 csipet őrölt kurkuma,
4 csipet őrölt gyömbér,
4 ek kókusz olaj,
7-8 ek kölesdara
Elkészítés: A kókuszolajban üvegesre dinszteljük a vöröshagymát, megsózzuk,
majd hozzáadjuk először a megmosott és feldarabolt spárgát. Fél pohár vizet
adunk hozzá és lefedjük a serpenyőt nagyjából 10 percre. Rászórjuk a fűszereket,
a gojibogyót és beletesszük a megtisztított és felszeletelt gombát. Ezután ráöntjük
a mandulatejet és pároljuk 10 percig, majd hozzáadjuk a kölesdarát, megkeverjük
és fedő alatt 5 percet főzzük. Amikor elkészült, tálalhatjuk.
Mi ezen a héten krumplifőzelékkel ettük feltétként,
de főtt vagy sült burgonyához, rizshez,
köleshez, hajdinához, is passzol.
Mindenkinek jó étvágyat!
de én sokszor abból főzök,
ami épp van itthon, főleg olyankor,
amikor anyagilag lenullázódunk.
Bár szerencsére maradt itthon
viszonylag sokféle élelmiszer "raktáron"... :)
Volt még a hűtőben egy kevés gomba,
egy kevés spárga és régebbről, aszalt goji bogyó.
Krumplifőzeléket előző nap elkészítette a párom,
ma pedig én a gombapörit. Szerencse, hogy
egy kis fűszerkert is van a konyhaablakunkban,
ami friss ízeket kölcsönöz az ételnek.
Gombarörkölt spárgával és gojival:
(tej, tojás, glutén, hús mentes, hozzáadott cukor nélkül)
Hozzávalók: 300 g barna csiperke,
150 g spárga,
1 marék gojibogyó,
1/2 db vöröshagyma,
1/2 bögre mandulatej,
5 csipet só,
10 levél friss bazsalikom,
3 csipet borsikafű,
3 csipet őrölt kurkuma,
4 csipet őrölt gyömbér,
4 ek kókusz olaj,
7-8 ek kölesdara
Elkészítés: A kókuszolajban üvegesre dinszteljük a vöröshagymát, megsózzuk,
majd hozzáadjuk először a megmosott és feldarabolt spárgát. Fél pohár vizet
adunk hozzá és lefedjük a serpenyőt nagyjából 10 percre. Rászórjuk a fűszereket,
a gojibogyót és beletesszük a megtisztított és felszeletelt gombát. Ezután ráöntjük
a mandulatejet és pároljuk 10 percig, majd hozzáadjuk a kölesdarát, megkeverjük
és fedő alatt 5 percet főzzük. Amikor elkészült, tálalhatjuk.
Mi ezen a héten krumplifőzelékkel ettük feltétként,
de főtt vagy sült burgonyához, rizshez,
köleshez, hajdinához, is passzol.
Mindenkinek jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése