Lenmagpuding őszibarackkal, ribizlivel, banánnal és a méregtelenítés

Kedves Olvasóim!!!!

Ismét egy lenmagpudingot gyártottam.
A doki javaslatára sok salátát és méregtelenítő
hatású zöldeket kell fogysztanom, ezért nem győzök
folyamatosan kutyulni a konyhában mindenféle
magból, bogyóból, zöldségből és gyümiből álló
salátákat, pudingokat, müzliket.

Bár eleinte nagyon friss, tavaszi színei voltak a ribizliés a barack tartalma miatt, amikor hozzáadtam a spirulina port
rögtön szomorú zöld színű puding lett belőle. Viszont egészséges.
Így remekül illik rá a "ronda, de finom" jelző. :)

Előnyei:
méregtelenítő hatású, természetes alapanyagokból készült,
vitaminokat, antioxidánsokat, ásványianyagokat tartalmaz.




Lenmagpuding őszibarackkal, ribizlivel, banánnal:
8 adag

(glutén, tej, tojás, húsmentes, hozzáadott cukor nélkül)

Hozzávalók: 3 db őszibarack,
                      15-20 fürt ribizli,
                      2 db banán,
                      1 db alma,
                      1/3 db kígyóuborka,
                      2 ek lenmag,
                      2 ek bio kendermag fehérjepor (mind a 21 aminosav megtalálható
                                                      benne, omega3 és omega6 többek között,
                                                      valamint sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz)
                      2 ek inulin (cikóriából vonják ki, tisztítja a bélfalat)
                      2 ek fügekaktusz por (méregtelenít, nagy rosttartalmú, vegán)
                      1 tk útifű maghéj (béltisztító hatású, bélfekély esetén is ajánlott)
                      2 ek spirulina algapor ( B6 és egyébb B vitaminokban gazdag,
                                                            méregtelenítő hatású)
                      1/2 bögre mandulatej,
                      1/4 bögre ásványvíz

Elkészítés: A gyümölcsöket és az uborkát megmossuk, megpucoljuk,
felszeleteljük, összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót
és újra összeturmixoljuk. Amikor elkészült, betesszük a hűtőbe,
majd kis tálkákban tálaljuk. Szórhatunk rá esetleg felaprított
citromfüvet, mentát, kókuszpelyhet vagy aszalt gojibogyót.

Jó étvágyat és persze egészséget hozzá!!! :)
                   
                    
                    
                    
                    

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések