Lenmagpuding őszibarackkal, ribizlivel, banánnal és a méregtelenítés
Kedves Olvasóim!!!!
Ismét egy lenmagpudingot gyártottam.
A doki javaslatára sok salátát és méregtelenítő
hatású zöldeket kell fogysztanom, ezért nem győzök
folyamatosan kutyulni a konyhában mindenféle
magból, bogyóból, zöldségből és gyümiből álló
salátákat, pudingokat, müzliket.
Bár eleinte nagyon friss, tavaszi színei voltak a ribizliés a barack tartalma miatt, amikor hozzáadtam a spirulina port
rögtön szomorú zöld színű puding lett belőle. Viszont egészséges.
Így remekül illik rá a "ronda, de finom" jelző. :)
Előnyei: méregtelenítő hatású, természetes alapanyagokból készült,
vitaminokat, antioxidánsokat, ásványianyagokat tartalmaz.
Lenmagpuding őszibarackkal, ribizlivel, banánnal:
8 adag
(glutén, tej, tojás, húsmentes, hozzáadott cukor nélkül)
Hozzávalók: 3 db őszibarack,
15-20 fürt ribizli,
2 db banán,
1 db alma,
1/3 db kígyóuborka,
2 ek lenmag,
2 ek bio kendermag fehérjepor (mind a 21 aminosav megtalálható
benne, omega3 és omega6 többek között,
valamint sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz)
2 ek inulin (cikóriából vonják ki, tisztítja a bélfalat)
2 ek fügekaktusz por (méregtelenít, nagy rosttartalmú, vegán)
1 tk útifű maghéj (béltisztító hatású, bélfekély esetén is ajánlott)
2 ek spirulina algapor ( B6 és egyébb B vitaminokban gazdag,
méregtelenítő hatású)
1/2 bögre mandulatej,
1/4 bögre ásványvíz
Elkészítés: A gyümölcsöket és az uborkát megmossuk, megpucoljuk,
felszeleteljük, összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót
és újra összeturmixoljuk. Amikor elkészült, betesszük a hűtőbe,
majd kis tálkákban tálaljuk. Szórhatunk rá esetleg felaprított
citromfüvet, mentát, kókuszpelyhet vagy aszalt gojibogyót.
Jó étvágyat és persze egészséget hozzá!!! :)
Ismét egy lenmagpudingot gyártottam.
A doki javaslatára sok salátát és méregtelenítő
hatású zöldeket kell fogysztanom, ezért nem győzök
folyamatosan kutyulni a konyhában mindenféle
magból, bogyóból, zöldségből és gyümiből álló
salátákat, pudingokat, müzliket.
Bár eleinte nagyon friss, tavaszi színei voltak a ribizliés a barack tartalma miatt, amikor hozzáadtam a spirulina port
rögtön szomorú zöld színű puding lett belőle. Viszont egészséges.
Így remekül illik rá a "ronda, de finom" jelző. :)
Előnyei: méregtelenítő hatású, természetes alapanyagokból készült,
vitaminokat, antioxidánsokat, ásványianyagokat tartalmaz.
Lenmagpuding őszibarackkal, ribizlivel, banánnal:
8 adag
(glutén, tej, tojás, húsmentes, hozzáadott cukor nélkül)
Hozzávalók: 3 db őszibarack,
15-20 fürt ribizli,
2 db banán,
1 db alma,
1/3 db kígyóuborka,
2 ek lenmag,
2 ek bio kendermag fehérjepor (mind a 21 aminosav megtalálható
benne, omega3 és omega6 többek között,
valamint sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz)
2 ek inulin (cikóriából vonják ki, tisztítja a bélfalat)
2 ek fügekaktusz por (méregtelenít, nagy rosttartalmú, vegán)
1 tk útifű maghéj (béltisztító hatású, bélfekély esetén is ajánlott)
2 ek spirulina algapor ( B6 és egyébb B vitaminokban gazdag,
méregtelenítő hatású)
1/2 bögre mandulatej,
1/4 bögre ásványvíz
Elkészítés: A gyümölcsöket és az uborkát megmossuk, megpucoljuk,
felszeleteljük, összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót
és újra összeturmixoljuk. Amikor elkészült, betesszük a hűtőbe,
majd kis tálkákban tálaljuk. Szórhatunk rá esetleg felaprított
citromfüvet, mentát, kókuszpelyhet vagy aszalt gojibogyót.
Jó étvágyat és persze egészséget hozzá!!! :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése