Népszerűbb bejegyzések 3. Kétmagvas vajkrém

Kedves Blogolvasók!

Ismét egy olyan bejegyzést osztok meg,
ami már közzé lett téve korábban. Remélem
hasznos lesz mindenkinek, aki eddig nem olvasta.
Főként azoknak jó, akik nem fogyaszthatnak
vajat vagy akik antioxidáns hiányban szenvednek,
esetleg érzékenyek a tejtermékekre.



Kétmagvas vajkrém:
(glutén, tej, tojás, hús mentes, hozzáadott cukor nélkül készült)


hozzávalók 10 adaghoz:
                                        1 csésze pirított mandulapehely vagy mandula
                                        1,5 csésze kesudió
                                        0,5 csésze kókuszpehely
                                        3 csipet
                                        2 evőkanál olíva olaj
                                        1 evőkanál kókuszjoghurt

Ezt a vajat sokféleképpen lehet variálni, attól függően,
ki mire allergiás és mire nem az. Először a hozzávalókat porrá kell
darálni vagy turmixolni aszerint, kinek milyen szerkentyűje van otthon?...
A mi turmixgépünk sajnos elég gyenge, ezért én kávédarálóban
szoktam porrá darálni külön-külön a hozzávaló magvakat,
majd ezeket egybeöntöm a turmixgépbe, ahol hozzáadom a sót,
olívaolajat és a kókuszjoghurtot, majd mindezt krémesre
turmixolom és beteszem a hűtőbe.


Gluténmentes  pirított kenyérre kenve,
fokhagymával és paradicsommal nagyon ízletes.

Jó étvágyat mindenkinek!!!!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések