Töltött patiszon hajdinával
Ismét eltelt egy-két nap az utolsó bejegyzésem óta.
Most készítettem töltött patiszont, ami szerintem
egész finomra sikerült, így hamar el is fogyott sajnos. :)
Töltött patiszon hajdinával: 4 adag
(glutén, tej, tojás, húsmentes, hozzáadott cukor nélkül)
Hozzávalók: 1 db nagy patiszon vagy 4 db kicsi,
300 g csiperke gomba,
300 g vörösbab,
1 kis csokor bazsalikom,
3 csipet kurkuma,
1 kis csokor citromfű,
1/2 pohár kókuszjoghurt,
1/4 pohár kókuszos mandulatej,
1/2 pohár hajdinapehely,
2 evőkanál sörélesztő (elhagyható),
5 csipet só,
1 evőkanál kókuszolaj vagy olívaolaj,
3 gerezd apróra vágott fokhagyma
Elkészítés: A patiszont megmossuk, meghámozzuk,
kettévágjuk egy nagyobb és egy kisebb darabra,
kimagozzuk és kivájjuk úgy, hogy egy cm vastag fala
maradjon, majd 10 percig pároljuk a kivájt mag nélküli
részt. A vörösbabot az elkészítés előtt két órával beáztatjuk
és 10 percig pároljuk a megpucolt és szeletekre vágott
gombával együtt. Ha konzerv gombát és babot használunk
nem szükséges párolni. A kókuszjoghurtot összekeverjük
a sóval, fokhagymával, kurkumával, gyömbérrel,
sörélesztővel, az apróra darabolt fűszernövényekkel
és a hajdinapehellyel, a kétharmad részét
összekeverjük a vörösbabbal és a gombával és
a párolt patiszon egyik felébe töltjük. A maradék egyharmad
résszel bekenjük a patiszonból kikandikáló részt,
majd lefedjük a patiszon tetejével. Betesszük egy korábban
kókuszolajjal kikent tűzálló tálba és légkeveréses sütőben
35 percig sütjük. Ezután levesszük a patiszon tetejét
és a töltelékre ráöntjük a kókuszos mandulatejet,
majd visszatesszük 10 percre a sütőbe.
Amikor elkészült, tálalhatjuk.
Jó étvágyat mindenkinek!
Most készítettem töltött patiszont, ami szerintem
egész finomra sikerült, így hamar el is fogyott sajnos. :)
Töltött patiszon hajdinával: 4 adag
(glutén, tej, tojás, húsmentes, hozzáadott cukor nélkül)
Hozzávalók: 1 db nagy patiszon vagy 4 db kicsi,
300 g csiperke gomba,
300 g vörösbab,
1 kis csokor bazsalikom,
3 csipet kurkuma,
1 kis csokor citromfű,
1/2 pohár kókuszjoghurt,
1/4 pohár kókuszos mandulatej,
1/2 pohár hajdinapehely,
2 evőkanál sörélesztő (elhagyható),
5 csipet só,
1 evőkanál kókuszolaj vagy olívaolaj,
3 gerezd apróra vágott fokhagyma
Elkészítés: A patiszont megmossuk, meghámozzuk,
kettévágjuk egy nagyobb és egy kisebb darabra,
kimagozzuk és kivájjuk úgy, hogy egy cm vastag fala
maradjon, majd 10 percig pároljuk a kivájt mag nélküli
részt. A vörösbabot az elkészítés előtt két órával beáztatjuk
és 10 percig pároljuk a megpucolt és szeletekre vágott
gombával együtt. Ha konzerv gombát és babot használunk
nem szükséges párolni. A kókuszjoghurtot összekeverjük
a sóval, fokhagymával, kurkumával, gyömbérrel,
sörélesztővel, az apróra darabolt fűszernövényekkel
és a hajdinapehellyel, a kétharmad részét
összekeverjük a vörösbabbal és a gombával és
a párolt patiszon egyik felébe töltjük. A maradék egyharmad
résszel bekenjük a patiszonból kikandikáló részt,
majd lefedjük a patiszon tetejével. Betesszük egy korábban
kókuszolajjal kikent tűzálló tálba és légkeveréses sütőben
35 percig sütjük. Ezután levesszük a patiszon tetejét
és a töltelékre ráöntjük a kókuszos mandulatejet,
majd visszatesszük 10 percre a sütőbe.
Amikor elkészült, tálalhatjuk.
Jó étvágyat mindenkinek!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése