Vegán nyári jégkrém őszibarackkal és mézdinnyével

A párom kapott a nagymamájától
egy szatyornyi őszibarackot a múlt héten,
plussz vettünk mézdinnyét és banánt,
így elhatároztam, hogy a szokásos
puding mellett, most készítek valami igazán nyári nasit.

Olvastam, hogy a mézdinnye amellett, hogy finom,
magas az A vitamin tartalma, így ha valakinek gond van a látásával,
hasznos lehet, amellett, hogy enyhíti a szomjúságot is a nagy hőségben.



Vegán nyári jégkrém
őszibarackkal és mézdinnyével:

15 adag (glutén, tej, tojás, húsmentes
hozzáadott cukor nélkül)


Hozzávalók:
                      4 db őszibarack,
                      1 db mézdinnye,
                      1 db banán,
                      1 db kis méretű cukkini,
                      1/2 db uborka,
                      1 marék hántolt napraforgómag,
                      1/2 marék hántolt tökmag,
                      1/4 pohár kókuszjoghurt,

Elkészítés: A hozzávaló gyümölcsöket megmossuk, megpucoljuk,
majd kis kockákra vágjuk és összeturmixoljuk. Ezután az uborkát és a cukkinit
is megpucoljuk és apróra vágjuk, majd betesszük a turmixgépbe a joghurttal
és az előre összetört magokkal együtt. A turmixolást követően formába öntjük
és betesszük 3-4 órára a mélyhűtőbe, kivesszük, végül tálaljuk.



Jó étvágyat mindenkinek!!!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések