Céklás cukkinis almás saláta és gombapörkölt brokkolival, zellerszárral
Igyekszem bepótolni a lemaradást több, kevesebb sikerrel.
Ez a saláta, amit most megosztok, szerintem egész jó lett,
amellett, hogy egészséges is. Azért gondolom, hogy jó,
mert még a páromnak is bejött, pedig ő nem rajong
kifejezetten a salátákért.
Céklás cukkinis almás saláta:
Hozzávalók:
1 db közepes méretű cukkini
3 db alma
1 db nagy cékla
1 csokor citromfű
3 csipet összetört koriander
5 csipet köménymag
1 ujjnyi reszelt gyömbér
1/2 marék amarant
3 csipet só
3 ek olívaolaj
4-5 levél menta
3 ek méz
Elkészítés: A cukkinit, céklát és az almát mossuk meg,
majd hámozzuk, végül vágjuk kockára. Az olívaolajat,
az amarantot, a mézet és a fűszereket keverjük össze
egy külön kis tálkában, öntsük rá a salátára,
jól keverjük össze, majd néhány órára
tegyük a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
Gombapörkölt brokkolival
és zellerszárral:
Hozzávalók: 250 g barna csiperkegomba
1/4 db kisebb brokkoli feldarabolva
1 db zellerszár felvagdalva
2 db paradicsom
1 fej vörös vagy lilahagyma
3 gerezd fokhagyma
1 ek tahini (őrölt szezámmagból készül)
3 ek kókuszjoghurt
1 ujjnyi gyömbér lereszelve
1 csokor citromfű
1 csokor bazsalikom
1 csokor oregano
5 levél rozmaring
5 csipet köménymag
1 fél marék puffasztott amarant
1 ek sörélesztőpehely ( B12 vitamintartalma miatt fontos)
Elkészítés: A gombát folyóvíznél megmossuk,
majd megpucoljuk és szeletekre vágjuk.
Egy serpenyőben megdinszteljük a hagymát,
majd hozzáadjuk a felszeletelt paradicsomot.
Amikor levet ereszt hozzáadjuk a szeletekre vágott brokkolit
és zellerszárat, majd megsózzuk és fedő alatt pároljuk 15-20 percet.
Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, a fűszereket, a reszelt gyömbért,
a joghurtot és a tahinit, jól elkeverjük és fedő alatt még 15 percet pároljuk.
Amikor elkészült, tálalhatjuk. Köretnek készíthetünk hozzá főtt krumplit,
kölest, esetleg barnarizst.
Jó étvágyat!!!
Ez a saláta, amit most megosztok, szerintem egész jó lett,
amellett, hogy egészséges is. Azért gondolom, hogy jó,
mert még a páromnak is bejött, pedig ő nem rajong
kifejezetten a salátákért.
Céklás cukkinis almás saláta:
Hozzávalók:
1 db közepes méretű cukkini
3 db alma
1 db nagy cékla
1 csokor citromfű
3 csipet összetört koriander
5 csipet köménymag
1 ujjnyi reszelt gyömbér
1/2 marék amarant
3 csipet só
3 ek olívaolaj
4-5 levél menta
3 ek méz
Elkészítés: A cukkinit, céklát és az almát mossuk meg,
majd hámozzuk, végül vágjuk kockára. Az olívaolajat,
az amarantot, a mézet és a fűszereket keverjük össze
egy külön kis tálkában, öntsük rá a salátára,
jól keverjük össze, majd néhány órára
tegyük a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
Gombapörkölt brokkolival
és zellerszárral:
Hozzávalók: 250 g barna csiperkegomba
1/4 db kisebb brokkoli feldarabolva
1 db zellerszár felvagdalva
2 db paradicsom
1 fej vörös vagy lilahagyma
3 gerezd fokhagyma
1 ek tahini (őrölt szezámmagból készül)
3 ek kókuszjoghurt
1 ujjnyi gyömbér lereszelve
1 csokor citromfű
1 csokor bazsalikom
1 csokor oregano
5 levél rozmaring
5 csipet köménymag
1 fél marék puffasztott amarant
1 ek sörélesztőpehely ( B12 vitamintartalma miatt fontos)
Elkészítés: A gombát folyóvíznél megmossuk,
majd megpucoljuk és szeletekre vágjuk.
Egy serpenyőben megdinszteljük a hagymát,
majd hozzáadjuk a felszeletelt paradicsomot.
Amikor levet ereszt hozzáadjuk a szeletekre vágott brokkolit
és zellerszárat, majd megsózzuk és fedő alatt pároljuk 15-20 percet.
Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, a fűszereket, a reszelt gyömbért,
a joghurtot és a tahinit, jól elkeverjük és fedő alatt még 15 percet pároljuk.
Amikor elkészült, tálalhatjuk. Köretnek készíthetünk hozzá főtt krumplit,
kölest, esetleg barnarizst.
Jó étvágyat!!!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése