Céklás cukkinis almás saláta és gombapörkölt brokkolival, zellerszárral

Igyekszem bepótolni a lemaradást több, kevesebb sikerrel.
Ez a saláta, amit most megosztok, szerintem egész jó lett,
amellett, hogy egészséges is. Azért gondolom, hogy jó,
mert még a páromnak is bejött, pedig ő nem rajong
kifejezetten a salátákért.



Céklás cukkinis almás saláta:

Hozzávalók:
                    1 db közepes méretű cukkini
                    3 db alma
                    1 db nagy cékla
                    1 csokor citromfű
                    3 csipet összetört koriander
                    5 csipet köménymag
                    1 ujjnyi reszelt gyömbér
                    1/2 marék amarant
                    3 csipet só
                    3 ek olívaolaj
                    4-5 levél menta
                    3 ek méz

Elkészítés: A cukkinit, céklát és az almát mossuk meg,
majd hámozzuk, végül vágjuk kockára. Az olívaolajat,
az amarantot, a mézet és a fűszereket keverjük össze
egy külön kis tálkában, öntsük rá a salátára,
jól keverjük össze, majd néhány órára
tegyük a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.






Gombapörkölt brokkolival
és zellerszárral:


Hozzávalók: 250 g barna csiperkegomba              
                     1/4 db kisebb brokkoli feldarabolva
                     1 db zellerszár  felvagdalva
                     2 db paradicsom
                     1 fej vörös vagy lilahagyma
                     3 gerezd fokhagyma
                     1 ek tahini (őrölt szezámmagból készül)
                     3 ek kókuszjoghurt
                     1 ujjnyi gyömbér lereszelve
                     1 csokor citromfű
                     1 csokor bazsalikom
                     1 csokor oregano
                     5 levél rozmaring    
                     5 csipet köménymag
                     1 fél marék puffasztott amarant
                     1 ek sörélesztőpehely ( B12 vitamintartalma miatt fontos)

Elkészítés: A gombát folyóvíznél megmossuk,
majd megpucoljuk és szeletekre vágjuk.
Egy serpenyőben megdinszteljük a hagymát,
majd hozzáadjuk a felszeletelt paradicsomot.
Amikor levet ereszt hozzáadjuk a szeletekre vágott brokkolit
és zellerszárat, majd megsózzuk és fedő alatt pároljuk 15-20 percet.
Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, a fűszereket, a reszelt gyömbért,
a joghurtot és a tahinit, jól elkeverjük és fedő alatt még 15 percet pároljuk.
Amikor elkészült, tálalhatjuk. Köretnek készíthetünk hozzá főtt krumplit,
kölest, esetleg barnarizst.
                      
Jó étvágyat!!!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések