Müzli és cukkinis krumplifőzelék zöldpaprikával

 Kedves Blogolvasók!

Kicsit gyengélkedtem az utóbbi időben, ezért
nem osztottam meg semmi újdonságot, de igyekszem
bepótolni. Nemrég cukkinis zöldpaprikás krumplifőzeléket
készítettem, ami végül egész fincsire sikeredett.



Cukkinis krumplifőzelék zöldpaprikával: 
(tej, tojás, glutén, húsmentes, hozzáadott cukor nélkül)

Hozzávalók: 
                    8 db burgonya
                    1 db nagyobb méretű zöldpaprika
                    1 db cukkini
                    3 db babrérlevél
                    3 csipet köménymag
                    3 csipet gyömbér vagy egy ujjnyi reszelt gyömbér
                    3 levél bazsalikom apróra vágva
                    5 csipet
                    3 ek finomítatlan kókuszolaj vagy olívaolaj
                    1 fej vöröshagyma
                    3 gerezd fokhagyma

Habarás:    1 ek cirokliszt
                    2 ek csicseriliszt     
                    1 tk útifűmaghéj
                    1/2 pohár kókuszjoghurt
                    1 ek sörélesztőpehely
                    1 ek olívaolaj


Elkészítés: Forrósítsuk fel az olajat, majd dinszteljük meg
a fél kockára vágott vöröshagymát
üvegesre, tegyünk hozzá sót, majd tegyünk rá egy fél szeletekre
vágott paradicsomot. Ha levet eresztett, vagdaljuk mellé
a zöldpaprikát is. Amikor picit kezd ráncosodni a paprika, adjuk hozzá
a korábban megmosott kockára vágott cukkinit. Egy kis ideig pároljuk,
nagyjából 10 percet, majd öntsük hozzá az ugyancsak megmosott,
megpucolt kockára vágott burgonyát. Adjunk hozzá annyi vizet,
ami épphogy ellepi, tegyük mellé a vöröshagyma másik felét
és a fűszereket: babérlevél, köménymag, gyömbér, bazsalikom.
Ezután fedjük le és hagyjuk rotyogni fedő alatt 30-40 percig.
Az idő leteltével tegyünk hozzá három gerezd apróra vágott fokhagymát
és az előre elkevert habarást, hagyjuk még 10 percet a tűzön és levehetjük.

müzli:
Müzlit sokféleképpen el lehet készíteni.
Egy tipikusan olyan étel, amit mindenki ízlése szerint kutyulhat.
Én személyszerint jobban kedvelem a sós és savanyú ízeket,
de időnként az édességet is elfogyasztom, bár inkább azt kedvelem,
ha nincs valami túl édesítve olyannyira, hogy már-már cukormérgezést
kaphat tőle az ember lánya... :)

A legutóbbi müzlitalálmányomban például volt édes és sós íz egyaránt,
mégis fincsi lett a végeredmény. Almát és cukkinit vágtam kockára,
majd adtam hozzá puffasztott amarantot, hajdinapelyhet, kókuszjoghurtot
egy gerezd fokhagymát, egy ujjnyi reszelt gyömbért, egy csipet sót,
egy teáskanál mézet, egy teáskanál olívaolajat, majd kicsit állni hagytam,
hogy megpuhuljon a hajdinapehely, végül mindmegettem.

Jó étvágyat mindenkinek!!!
                   
                    
                       
                   

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések