Sütőtökös csokis muffin

Ezt a muffint a korábbi sütőtöklevesből megmaradt
egyharmadnyi tök ihlette. Semmiképp sem akartam,
hogy kárbavesszen.

Sütőtökös csokis muffin:
11 db muffinhoz
(tej, tojás, glutén, húsmentes, hozzáadott cukor nélkül)



Hozzávalók: 50 g csicseri liszt
                      100 g kölesliszt
                      25 g makadám liszt (mandulaliszttel helyettesíthető)
                      100 g hajdina liszt
                      1 evőkanál kókuszliszt
                      2 teáskanál szódabikarbóna
                      2 evőkanál cikória kávépor
                      1/3 db sütőtök
                      1 marék aszalt gojibogyó
                      3 evőkanál xilit
                      3 evőkanál olíva olaj
                      1 evőkanál szőlőmagolaj
                      1 dl növényi tej (mandulás tej)
                      2 kocka xilittel édesített 70 %-os étcsoki

Elkészítés: Összeturmixoljuk a folyékony hozzávalókat:
a korábban felszeletelt és sütőben megsütött tök kivájt belsejét,
a növényi tejet, az olajokat, a xilitet. A liszteket, a szódabikarbónát,
és a cikóriát összekeverjük egy tálban, majd hozzáöntjük
a habosra turmixolt levet és a gojibogyót. Jól elkeverjük, majd muffin
formákba öntjük. A tetejére ráhelyezzük a korábban
egy mozsárban összetört csokidarabokat.
Légkeveréses sütőben 200 C fokon 20-25 percig sütjük.
A tetejét, amikor elkészült még megszórhatjuk esetleg
pirított mandulával vagy vaníliás xilittel.

Jó étvágyat mindenkinek!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések