Édesburgonya és brokkoli vörösbabbal
Tegnap néhány itthon fellelhető
alapanyagból próbáltam valamit készíteni.
Szerencsére viszonylag sok alapanyag maradt
egy kiadós ebédhez. Ha elkészítitek,
remélem nektek is ízlik majd. Aki
esetleg idegenkedik az édesburgonya ízvilágától,
ami kicsit a sütőtök ízére emlékeztet,
az helyettesítheti hétköznapi burgonyával.
Édesburgonya és brokkoli vörösbabbal:
/4 személyre/ glutén, tej, tojás, húsmentes
hozzáadott cukor nélkül/
Hozzávalók: 2 db édesburgonya
250 g vörösbab
1 fej közepes méretű brokkoli
1/2 fej vöröshagyma
1/4 db uborka
1/2 marék goji bogyó
1 ek tahini (őrölt szezámmag)
4 ek mandulatej
5 csipet só
3 csipet borsikafű
5 levél friss bazsalikom
5 csipet köménymag
3-4 db babérlevél
3-4 ek kókuszolaj (finomítatlan)
3 gerezd fokhagyma
1/2 bögre víz
Elkészítés: Egy serpenyőben süssük ki három részletben
a vékony karikákra vágott édesburgonyát, sütés közben
sózzuk meg és szórjunk rá borsikafüvet, majd tegyük félre
egy tálba, pirítsuk meg a felszeletelt brokkolit ugyanabban
a serpenyőben és tegyük félre. Ezután a felaprított vöröshagymát
dinszteljük meg és adjuk hozzá a felkarikázott uborkát és a konzerv
vörösbabot lé nélkül valamint a gojit. Amikor levet ereszt, öntsünk hozzá
egy negyed pohár vizet és keverjük hozzá a korábban megpirított
brokkolit. Hagyjuk fedő alatt párolódni 10-15 percet,
majd adjuk hozzá a fűszereket: a bazsalikomot, a köményt,
a babérlevelet és a fokhagymát. Ezután öntsük hozzá a mandulatejet,
és keverjük hozzá a tahinit. Ismét hagyjuk fedő alatt főlni
10-15 percet, közben időnként kevergessük. Amikor elkészült,
tálalhatjuk.
Jó étvágyat mindenkinek!!!
alapanyagból próbáltam valamit készíteni.
Szerencsére viszonylag sok alapanyag maradt
egy kiadós ebédhez. Ha elkészítitek,
remélem nektek is ízlik majd. Aki
esetleg idegenkedik az édesburgonya ízvilágától,
ami kicsit a sütőtök ízére emlékeztet,
az helyettesítheti hétköznapi burgonyával.
Édesburgonya és brokkoli vörösbabbal:
/4 személyre/ glutén, tej, tojás, húsmentes
hozzáadott cukor nélkül/
Hozzávalók: 2 db édesburgonya
250 g vörösbab
1 fej közepes méretű brokkoli
1/2 fej vöröshagyma
1/4 db uborka
1/2 marék goji bogyó
1 ek tahini (őrölt szezámmag)
4 ek mandulatej
5 csipet só
3 csipet borsikafű
5 levél friss bazsalikom
5 csipet köménymag
3-4 db babérlevél
3-4 ek kókuszolaj (finomítatlan)
3 gerezd fokhagyma
1/2 bögre víz
Elkészítés: Egy serpenyőben süssük ki három részletben
a vékony karikákra vágott édesburgonyát, sütés közben
sózzuk meg és szórjunk rá borsikafüvet, majd tegyük félre
egy tálba, pirítsuk meg a felszeletelt brokkolit ugyanabban
a serpenyőben és tegyük félre. Ezután a felaprított vöröshagymát
dinszteljük meg és adjuk hozzá a felkarikázott uborkát és a konzerv
vörösbabot lé nélkül valamint a gojit. Amikor levet ereszt, öntsünk hozzá
egy negyed pohár vizet és keverjük hozzá a korábban megpirított
brokkolit. Hagyjuk fedő alatt párolódni 10-15 percet,
majd adjuk hozzá a fűszereket: a bazsalikomot, a köményt,
a babérlevelet és a fokhagymát. Ezután öntsük hozzá a mandulatejet,
és keverjük hozzá a tahinit. Ismét hagyjuk fedő alatt főlni
10-15 percet, közben időnként kevergessük. Amikor elkészült,
tálalhatjuk.
Jó étvágyat mindenkinek!!!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése