Gombapörkölt gyömbérrel és zellerszárral
Hűűű!!! Nem gondoltam, hogy a könyvajánló rész ilyen nagy sikert arat.
Sok látogató volt a Google grafikonja szerint... Azt gondoltam,
a receptek több olvasót érdekelnek, mint egy egyszerű könyvajánló.
Készítettem ismét gombapörit, amihez először sárgaborsófőzeléket,
majd a fennmaradó egy nap, amikor elfogyott a főzelék, kölest ettünk.
Eddig, a gojis gombapörköltön felül ez sikerült a legfincsibbre.
Gombapörkölt gyömbérrel és zellerszárral:
(tej, tojás, glutén, húsmentes,
hozzáadott cukor nélkül)
hozzávalók:
(7 adag) 250 g fehér csiperke viszonylag nagyok,
4 db zellerszár felkarikázva,
1 ujjpercnyi gyömbér lereszelve,
30 g mungóbabcsíra,
1/2 db uborka felkarikázva,
1 db paradicsom,
4 levél rozmaring felaprítva,
4 csipet kakukkfű (szárított)
5 levél citromfű felaprítva,
3 ek olívaolaj,
3 ek kókuszjoghurt,
1/4 pohár mandulatej,
2 ek víz,
3 csipet só
elkészítés: A gombát, alapos tisztítás után, közepesen vastag szeletekre vágjuk,
majd két adagban megpirítjuk az olajon. Félretesszük egy tálba, majd a zellerszárat
is megpirítjuk és a gomba mellé tesszük. Ezután a felszeletelt póréhagymát üvegesre
pároljuk olívaolajon, majd hozzáadjuk a felszeletelt paradicsomot és uborkát.
Fedő alatt hagyjuk 5-8 percig, amíg levet eresztenek, majd hozzáadjuk
a reszelt gyömbért, a fűszereket, a kókuszjoghurtot, a mandulatejet a vizet és a sót.
Ezután hozzákeverjük a korábban megpirított gombát és zellerszárat,
még egy kis ideig pároljuk fedő alatt és levesszük a tűzről.
Amikor langyos, egy kis adagot, nagyjából az egy harmadát
összeturmixoljuk és visszakeverjük a többihez. A legvégén rászórjuk
a babcsírát és tálalhatjuk. Kifőzhetünk hozzá kölest, hajdinát
vagy barnarizst esetleg készíthetünk mellé főzeléket.
Jó étvágyat mindenkinek!!!
Sok látogató volt a Google grafikonja szerint... Azt gondoltam,
a receptek több olvasót érdekelnek, mint egy egyszerű könyvajánló.
Készítettem ismét gombapörit, amihez először sárgaborsófőzeléket,
majd a fennmaradó egy nap, amikor elfogyott a főzelék, kölest ettünk.
Eddig, a gojis gombapörköltön felül ez sikerült a legfincsibbre.
Gombapörkölt gyömbérrel és zellerszárral:
(tej, tojás, glutén, húsmentes,
hozzáadott cukor nélkül)
hozzávalók:
(7 adag) 250 g fehér csiperke viszonylag nagyok,
4 db zellerszár felkarikázva,
1 ujjpercnyi gyömbér lereszelve,
30 g mungóbabcsíra,
1/2 db uborka felkarikázva,
1 db paradicsom,
4 levél rozmaring felaprítva,
4 csipet kakukkfű (szárított)
5 levél citromfű felaprítva,
3 ek olívaolaj,
3 ek kókuszjoghurt,
1/4 pohár mandulatej,
2 ek víz,
3 csipet só
elkészítés: A gombát, alapos tisztítás után, közepesen vastag szeletekre vágjuk,
majd két adagban megpirítjuk az olajon. Félretesszük egy tálba, majd a zellerszárat
is megpirítjuk és a gomba mellé tesszük. Ezután a felszeletelt póréhagymát üvegesre
pároljuk olívaolajon, majd hozzáadjuk a felszeletelt paradicsomot és uborkát.
Fedő alatt hagyjuk 5-8 percig, amíg levet eresztenek, majd hozzáadjuk
a reszelt gyömbért, a fűszereket, a kókuszjoghurtot, a mandulatejet a vizet és a sót.
Ezután hozzákeverjük a korábban megpirított gombát és zellerszárat,
még egy kis ideig pároljuk fedő alatt és levesszük a tűzről.
Amikor langyos, egy kis adagot, nagyjából az egy harmadát
összeturmixoljuk és visszakeverjük a többihez. A legvégén rászórjuk
a babcsírát és tálalhatjuk. Kifőzhetünk hozzá kölest, hajdinát
vagy barnarizst esetleg készíthetünk mellé főzeléket.
Jó étvágyat mindenkinek!!!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése