A spárga élettani hatásai

Ma úgy gondoltam írok néhány infót a spárgáról.
Európában főként Németországban termesztik nagy mennyiségben
valamint Japán, Szingapúr és Kína egyes területein is kedvelt
növénynek számít.

Fogyasztható levesként, párolva vagy sütve mártással,
valamint nyersen salátákhoz. Zöld változatának íze kicsit
a zsenge zöldborsóéra emlékeztet.



A hajtások: A, B1, B2, C, K és E vitaminban,
valamint folsavakban gazdagok.
Aminosavakat is tartalmaz, többek között
aszparaginsavat. Tartalmaz továbbá: cinket,
vasat, káliumot, kalciumot és foszfort.

Vízhajtó és vesekő eltávolító hatása miatt
gyógynövényként is számon tartják.
Ha valakinek komoly egészségügyi
problémái vannak, először mindenképp
menjen el egy jó orvoshoz és beszélje meg vele
az esetleges gyógynövényes kiegészítő kezelést.


Erősen lúgosít, ami jót tesz vérünk lúg-sav arányának.
Csökkenti a bőrbetegségek kialakulásának kockázatát.
Magas cinktartalma révén változó korban különösen hasznos
lehet a hormonháztartás szabályozásához. Kalcium
tartalma miatt csontritkulás esetén is sokat segíthet.

Érdemes mellé C vitaminban és magnéziumban
gazdag ételeket fogyasztani, magas purintartalma miatt.
Például a kelkáposzta ideális lehet, mert magnéziumban
és C-vitaminban is gazdag.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések