Gombapörkölt brokkolival és pirított hajdinával
Ismét itt. Minden sorstársat üdvözlök és a nem sorstársakat is.
Ez a gombapöri szerintem nagyon finomra sikeredett, ezért
ajánlom mindenkinek, aki szereti az enyhén csípős ízeket,
ami a hozzáadott gyömbérnek és a fokhagymának köszönhető.
Gombapörkölt brokkolival és pirított hajdinával:
6 adag, (glutén, tej, tojás, húsmentes, hozzáadott cukor nélkül)
Hozzávalók: 500 g csiperkegomba,
2 db sárgarépa,
2 db petrezselyemgyökér,
1/3 db közepes méretű brokkoli,
1 db paradicsom kockára vágva,
200 g pirított hajdina,
2 gerezd fokhagyma,
1/2 db vöröshagyma,
3 db levél friss bazsalikom apróra vágva,
3 db leveles szár friss oregano (kb.: 10 cm hosszú apróra darabolva),
4 levél friss citromfű apróra vágva,
3 csipet őrölt kurkuma,
5 csipet őrölt gyömbér,
1 csokor petrezselyem,
1 evőkanál tahini (őrölt szezámmag),
1/4 pohár mandulatej,
3 ek kókuszjoghurt,
1/2 pohár víz,
5 csipet só
3 ek kókuszolaj (finomítatlan, mert az vegyszermentes)
Elkészítés: Egy serpenyőben megdinszteljük az apróra
vágott vöröshagymát a kókuszolajon. Hozzáadjuk
a kockára vágott paradicsomot, majd fedő alatt főzzük pár percet,
amíg levet ereszt. Ezután hozzáadjuk a feldarabolt répát,
petrezselyemgyökeret, a felszeletelt brokkolit, a fokhagymát,
majd hozzáadjuk a vizet és a mandulatejet és hagyjuk párolódni
legalább 15-20 percet. Amikor puhul a petrezselyemgyökér,
hozzáöntjük a gombát és belekeverjük a tahinit, a fűszereket
és a sót. Ismét fedő alatt pároljuk 10 percet, ha kell adunk
még hozzá vizet, annyit, hogy éppen ellepje és hozzáadjuk
a 200 g pirított hajdinát, majd 8 perc elteltével levehetjük
a sütőlapról és tálalhatjuk.
Jó étvágyat mindenkinek!!!
Ez a gombapöri szerintem nagyon finomra sikeredett, ezért
ajánlom mindenkinek, aki szereti az enyhén csípős ízeket,
ami a hozzáadott gyömbérnek és a fokhagymának köszönhető.
Gombapörkölt brokkolival és pirított hajdinával:
6 adag, (glutén, tej, tojás, húsmentes, hozzáadott cukor nélkül)
Hozzávalók: 500 g csiperkegomba,
2 db sárgarépa,
2 db petrezselyemgyökér,
1/3 db közepes méretű brokkoli,
1 db paradicsom kockára vágva,
200 g pirított hajdina,
2 gerezd fokhagyma,
1/2 db vöröshagyma,
3 db levél friss bazsalikom apróra vágva,
3 db leveles szár friss oregano (kb.: 10 cm hosszú apróra darabolva),
4 levél friss citromfű apróra vágva,
3 csipet őrölt kurkuma,
5 csipet őrölt gyömbér,
1 csokor petrezselyem,
1 evőkanál tahini (őrölt szezámmag),
1/4 pohár mandulatej,
3 ek kókuszjoghurt,
1/2 pohár víz,
5 csipet só
3 ek kókuszolaj (finomítatlan, mert az vegyszermentes)
Elkészítés: Egy serpenyőben megdinszteljük az apróra
vágott vöröshagymát a kókuszolajon. Hozzáadjuk
a kockára vágott paradicsomot, majd fedő alatt főzzük pár percet,
amíg levet ereszt. Ezután hozzáadjuk a feldarabolt répát,
petrezselyemgyökeret, a felszeletelt brokkolit, a fokhagymát,
majd hozzáadjuk a vizet és a mandulatejet és hagyjuk párolódni
legalább 15-20 percet. Amikor puhul a petrezselyemgyökér,
hozzáöntjük a gombát és belekeverjük a tahinit, a fűszereket
és a sót. Ismét fedő alatt pároljuk 10 percet, ha kell adunk
még hozzá vizet, annyit, hogy éppen ellepje és hozzáadjuk
a 200 g pirított hajdinát, majd 8 perc elteltével levehetjük
a sütőlapról és tálalhatjuk.
Jó étvágyat mindenkinek!!!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése