Krumplidiéta

Ez a második nap a blog írás elkezdése óta a diétám viszont már elkezdődött majdnem négy hónappal ezelőtt.: Az első héten krumplidiétára lettem kárhoztatva. Bár összességében mondhatjuk, hogy még élveztem is, hiszen szeretem a krumplit és sok jó recept maradt otthonról a témában.
Például a kedvencem a krumplisaláta, amit nagymamámnak köszönhetek, aki még anno Franciaországból hozta.


hozzávalók 3 személyre:
                                         5-8 db héjában főlt burgonya
                                         1 csokor petrezselyem apróra vágva
                                         3 evőkanál olíva olaj
                                         2 evőkanál citromlé (ha valaki érzékeny rá, elhagyható)
                                         3-4 gerezd fokhagyma
                                         1 teáskanál borsikafű
                                         1 kávéskanál oregano
                                         3 csipet

elkészítés:
A krumplit miután leszedtük a héját vékony karikákra vágjuk.
Sós vízben beáztatjuk a petrezselymet egy fél órára, majd alaposan átmossuk
és apróra vágjuk. Ezután egy bögrében összekeverjük az olívaolajat, a citromlevet,
a sót, borsikafüvet, az oreganót, az apróra vágott fokhagymát és ráöntjük
a felkarikázott burgonyára, majd rászórjuk az apróra vágott petrezselymet és összekeverjük.

Ezután betesszük a hűtőbe egy-két órára, hogy összeérhessenek az ízek.
Jó étvágyat mindenkinek!!!! Én személy szerint imádom, még így önmagában is. Aki nincs krumplidiétára fogva, az készíthet hozzá esetleg sült zöldséget vagy zöldséges gombafasírtot.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések