Kölesgrízes gyömbéres-almás chiapuding:
Sziasztok! Újra itt. Ma nasit készítettem, amit egy keleti recept ihletett.
Viszont mivel az cukorral és búzadarával készült, ezért elég sok
módosításra szorult. Végül egész más lett belőle. Remélem ízlik majd.
A párom elég gyorsan eltűntette a tányérról. :)
Kölesgrízes gyömbéres-almás chiapuding 9 fő részére:
hozzávalók pudinghoz: 2 db alma
1/4 db kígyóuborka
2 ek reszelt gyömbér (mézbe és fél citrom levébe áztatva)
1 ek chiamag
2 ek darált mák
2 ek kókuszjoghurt
5 ek napraforgó mag (kávédarálóban ledarálva)
1/2 db citrom leve (gyömbérhez)
1 ek méz vagy 1 tk folyékony stevia (gyömbérhez)
hozzávalók a grízhez:
4 dl növényi tej
4 dl víz
4 ek csicseriborsó liszt
250 g kölesdara
3 ek goji bogyó (aszalt)
2 tk kurkuma
4 ek méz vagy 1 evőkanál folyékony stevia
Elkészítés: Az apróra vágott almát és uborkát, a kókuszjoghurtot,
a chiamagot és a mákot turmixoljuk össze, majd egy tálban keverjük hozzá
a korábban lereszelt citromlében és mézben áztatott gyömbért és a ledarált
napraforgómagot.
Ezután egy serpenyőbe tegyünk 3 evőkanál kókuszolajat. Amikor kezd melegedni,
tegyük hozzá a kölesdarát és enyhén pirítsuk meg, majd öntsük hozzá először
a növényi tejet, tegyük hozzá a mézet, majd a vizet folyamatos kevergetés közben.
Végül keverjük hozzá a csicseri lisztet. Vegyük le a tűzről, majd addig
keverjük, amíg krémes állagú lesz. Ekkor szórjuk bele a goji bogyót.
Amikor elkészültünk, öntsük a grízt muffin formákba, de csak az 1/3 részéig, majd
öntsük hozzá egy vékony réteg pudingot, végül újra egy réteg grízt. Ha elkészültünk,
tegyük be a sütőbe. Légkeveréses sütőben 200 C fokon 35 perc alatt elkészül.
Ha megsült, hagyjuk hűlni, majd tegyük be a hűtőbe egy órára. Ezután kivehetjük
a muffinformákból és tányérra helyezve friss vagy mirelit gyümölccsel, esetleg
kókuszcsipsszel tálaljuk. Szerintem az alma, ribizli, áfonya illik leginkább hozzá.
Jó étvágyat mindenkinek!!!
Viszont mivel az cukorral és búzadarával készült, ezért elég sok
módosításra szorult. Végül egész más lett belőle. Remélem ízlik majd.
A párom elég gyorsan eltűntette a tányérról. :)
Kölesgrízes gyömbéres-almás chiapuding 9 fő részére:
hozzávalók pudinghoz: 2 db alma
1/4 db kígyóuborka
2 ek reszelt gyömbér (mézbe és fél citrom levébe áztatva)
1 ek chiamag
2 ek darált mák
2 ek kókuszjoghurt
5 ek napraforgó mag (kávédarálóban ledarálva)
1/2 db citrom leve (gyömbérhez)
1 ek méz vagy 1 tk folyékony stevia (gyömbérhez)
hozzávalók a grízhez:
4 dl növényi tej
4 dl víz
4 ek csicseriborsó liszt
250 g kölesdara
3 ek goji bogyó (aszalt)
2 tk kurkuma
4 ek méz vagy 1 evőkanál folyékony stevia
Elkészítés: Az apróra vágott almát és uborkát, a kókuszjoghurtot,
a chiamagot és a mákot turmixoljuk össze, majd egy tálban keverjük hozzá
a korábban lereszelt citromlében és mézben áztatott gyömbért és a ledarált
napraforgómagot.
Ezután egy serpenyőbe tegyünk 3 evőkanál kókuszolajat. Amikor kezd melegedni,
tegyük hozzá a kölesdarát és enyhén pirítsuk meg, majd öntsük hozzá először
a növényi tejet, tegyük hozzá a mézet, majd a vizet folyamatos kevergetés közben.
Végül keverjük hozzá a csicseri lisztet. Vegyük le a tűzről, majd addig
keverjük, amíg krémes állagú lesz. Ekkor szórjuk bele a goji bogyót.
Amikor elkészültünk, öntsük a grízt muffin formákba, de csak az 1/3 részéig, majd
öntsük hozzá egy vékony réteg pudingot, végül újra egy réteg grízt. Ha elkészültünk,
tegyük be a sütőbe. Légkeveréses sütőben 200 C fokon 35 perc alatt elkészül.
Ha megsült, hagyjuk hűlni, majd tegyük be a hűtőbe egy órára. Ezután kivehetjük
a muffinformákból és tányérra helyezve friss vagy mirelit gyümölccsel, esetleg
kókuszcsipsszel tálaljuk. Szerintem az alma, ribizli, áfonya illik leginkább hozzá.
Jó étvágyat mindenkinek!!!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése