Kölesgrízes gyömbéres-almás chiapuding:

Sziasztok! Újra itt. Ma nasit készítettem, amit egy keleti recept ihletett.
Viszont mivel az cukorral és búzadarával készült, ezért elég sok
módosításra szorult. Végül egész más lett belőle.  Remélem ízlik majd.
A párom elég gyorsan eltűntette a tányérról. :)

Kölesgrízes gyömbéres-almás chiapuding 9 fő részére:

hozzávalók pudinghoz: 2 db alma
                    1/4 db kígyóuborka
                    2 ek reszelt gyömbér (mézbe és fél citrom levébe áztatva)
                    1 ek chiamag
                    2 ek darált mák
                    2 ek kókuszjoghurt
                    5 ek napraforgó mag (kávédarálóban ledarálva)
                    1/2 db citrom leve (gyömbérhez)
                    1 ek méz vagy 1 tk folyékony stevia (gyömbérhez)

hozzávalók a grízhez:
                                  4 dl növényi tej
                                  4 dl víz
                                  4 ek csicseriborsó liszt
                                  250 g kölesdara
                                  3 ek goji bogyó (aszalt)
                                  2 tk kurkuma
                                  4 ek méz vagy 1 evőkanál folyékony stevia



Elkészítés: Az apróra vágott almát és uborkát, a kókuszjoghurtot,
a chiamagot és a mákot turmixoljuk össze, majd egy tálban keverjük hozzá
a korábban lereszelt citromlében és mézben áztatott gyömbért és a ledarált
napraforgómagot.

Ezután egy serpenyőbe tegyünk 3 evőkanál kókuszolajat. Amikor kezd melegedni,
tegyük hozzá a kölesdarát és enyhén pirítsuk meg, majd öntsük hozzá először
a növényi tejet, tegyük hozzá a mézet, majd a vizet folyamatos kevergetés közben.
Végül keverjük hozzá a csicseri lisztet. Vegyük le a tűzről, majd addig
keverjük, amíg krémes állagú lesz. Ekkor szórjuk bele a goji bogyót.

Amikor elkészültünk, öntsük a grízt muffin formákba, de csak az 1/3 részéig, majd
öntsük hozzá egy vékony réteg pudingot, végül újra egy réteg grízt. Ha elkészültünk,
tegyük be a sütőbe. Légkeveréses sütőben 200 C fokon 35 perc alatt elkészül.
Ha megsült, hagyjuk hűlni, majd tegyük be a hűtőbe egy órára. Ezután kivehetjük
a muffinformákból és tányérra helyezve friss vagy mirelit gyümölccsel, esetleg
kókuszcsipsszel tálaljuk. Szerintem az alma, ribizli, áfonya illik leginkább hozzá.

Jó étvágyat mindenkinek!!!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések