Főzős filmek és Sokmagvas avokadokrém rozmaringgal, bazsalikommal, citromfűvel

Ma megosztok veletek néhány főzős filmet, melyek azonkívül,
hogy éhesek leszünk közben, a bennük elhangzó főzési tippeket
is érdemes megfogadni.

Filmajánló:
Ízek imák, szerelmek, előzetes linkje: https://www.youtube.com/watch?v=0lCGhcNIdSE
Csokoládé, előzetes linkje: https://www.youtube.com/watch?v=edKjqhV-ojs
Én a séf, előzetes linkje: https://www.youtube.com/watch?v=gt12bJx0cyE
Az élet ízei, előzetes linkje: https://www.youtube.com/watch?v=BW-eauq4eLU
Az ételművész, előzetes linkje: https://www.youtube.com/watch?v=1USShnp1Mas
Félix és Rose, előzetes linkje: https://www.youtube.com/watch?v=Ne6Oiw3r878
Lecsó (animációs film), előzetes linkje:https://www.youtube.com/watch?v=8yz4ExtMqYA
Cin-cin lovag (animációs film), előzetes linkje: https://videa.hu/videok/filmklub/film-animacio/cincin-lovag-elozetes-emma-watson-matthew-broderick-Y27jfjd2aORuZZd8
A séf, előzetes linkje: https://www.youtube.com/watch?v=od3ngildai0
Ízek palotája, előzetes linkje: https://www.youtube.com/watch?v=oPMCRJfKuQo
Julie és Julia, előzetes linkje: https://www.youtube.com/watch?v=65IQhAJaWbM
Ízlések és pofonok,
előzetes linkje: https://videa.hu/videok/film-animacio/izlesek-es-pofonok-
elozetes-trailer-j7ez4VCGbzdFVfCA

Szárnyát vagy combját? előzetes linkje: https://www.youtube.com/watch?v=GBEGAAclt4U

A különböző magokból készült vajakban, krémekben az az igazán klassz, hogy
ásványi anyagokban, fehérjében valamint vitaminokban bővelkednek,
ugyanakkor a különböző magfélék variációs lehetőségei majdnem végtelenek.

Sokmagvas avokadokrém rozmaringgal,
bazsalikommal és citromfűvel:

hozzávalók: 2 db
avokado
                     4 gerezd
fokhagyma
                     1 db
kígyó uborka negyed része
                     0,5 db
paradicsom
                     1 ek
kesu dió
                     1 ek
kendermag ledarálva
                     1 ek
napraforgómag ledarálva
                     1 ek
pirított mandula ledarálva
                     4 csipet

                     1 tk
gyömbér
                     1 tk
kurkuma
                     2 ek
frissen facsart citromlé
                     1 félmarék
friss citromfű
                     1 félmarék
friss bazsalikom
                     7-8 levél
friss rozmaring apróra vágva

elkészítés: Az avokadó húsát, az apróra szeletelt fokhagyma gerezdeket, a ledarált kesudiót, kendermagot, napraforgómagot és mandulát,a feldarabolt uborkát, a vékony szeletekre vágott paradicsomot, összeturmixoljuk, majd egy tálba öntjük, ahol hozzáadjuk a korábban
előkészített, apróra vágott fűszereket, a gyömbért, kurkumát, citromfüvet,
bazsalikomot és a rozmaringot, majd jól összekeverjük és a pirítós mellé tálaljuk.

Jó étvágyat mindenkinek!!!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések