Bazsalikomos zöldséges gomba kölessel és zöldséges gombakrém pirítóssal
Sziasztok! Ma egy picit fáradt vagyok, ezért nem leszek szószátyár,
de a nap folyamán igyekszem pótolni az többi ételfotót. :)
Bazsalikomos zöldséges gomba kölessel:
hozzávalók: 1db padlizsán
1db cukkini
1/2 db karalábé
2 db krumpli
500 g fehér csiperke
1/2 db karfiol
1/2 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1/2 pohár kókuszjoghurt
1/2 marék bazsalikom
3-4 evőkanál só
3 tk kurkuma
3 tk borsikafű
3 tk gyömbér
4 ek kókuszolaj
2 tk szőlőmagolaj
körethez: 2/3 pohár köles
elkészítés: Megpirítjuk a hagymát és a paradicsomot, a vékony szeletekre
vágott karfiolt, majd külön tálba tesszük. Megpirítjuk a padlizsánt
és a gomba 1/10 részét és ezt is a tálba öntjük. Ezután 2 kanál
kókuszolajban megfuttatjuk a burgonyát és a karalábét, majd hozzáadjuk
a cukkinit, rátesszük a sót, a fűszereket, a növényi joghurtot és hagyjuk
fedő alatt párolódni, majd rátesszük a maradék gombát
és a fokhagymagerezdeket apróra vágva. Rátesszük a fedőt
és kb.: 10 percig pároljuk. Ezután hozzáöntjük a külön tálba rakott
korábban megpirított hozzávalókat és összekeverjük.
Zöldséges gombakrém: Amikor elkészült a zöldséges bazsalikomos gomba,
levesszük a tűzről és az egyharmad részét turmixgépben összeturmixoljuk,
ebből lesz a zöldséges gombakrém. Esetleg adhatunk hozzá egy evőkanál
sörélesztőt a B12 vitamin pótlás miatt. Mert így, ha vacsizunk rendszeresen
pótoljuk ezt a fontos vitamint.
Ezután egy rizslabdában forrásban lévő vízben kb.: 10 perc alatt megfőzzük
a kölest és tálalhatjuk.
A gombakrémet vacsihoz pirítóssal, friss zöldfűszerrel,
esetleg paradicsommal, aki nem érzékeny rá,
vagy uborkával fogyaszthatjuk.
Jó étvágyat!!!
de a nap folyamán igyekszem pótolni az többi ételfotót. :)
Bazsalikomos zöldséges gomba kölessel:
hozzávalók: 1db padlizsán
1db cukkini
1/2 db karalábé
2 db krumpli
500 g fehér csiperke
1/2 db karfiol
1/2 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1/2 pohár kókuszjoghurt
1/2 marék bazsalikom
3-4 evőkanál só
3 tk kurkuma
3 tk borsikafű
3 tk gyömbér
4 ek kókuszolaj
2 tk szőlőmagolaj
körethez: 2/3 pohár köles
elkészítés: Megpirítjuk a hagymát és a paradicsomot, a vékony szeletekre
vágott karfiolt, majd külön tálba tesszük. Megpirítjuk a padlizsánt
és a gomba 1/10 részét és ezt is a tálba öntjük. Ezután 2 kanál
kókuszolajban megfuttatjuk a burgonyát és a karalábét, majd hozzáadjuk
a cukkinit, rátesszük a sót, a fűszereket, a növényi joghurtot és hagyjuk
fedő alatt párolódni, majd rátesszük a maradék gombát
és a fokhagymagerezdeket apróra vágva. Rátesszük a fedőt
és kb.: 10 percig pároljuk. Ezután hozzáöntjük a külön tálba rakott
korábban megpirított hozzávalókat és összekeverjük.
Zöldséges gombakrém: Amikor elkészült a zöldséges bazsalikomos gomba,
levesszük a tűzről és az egyharmad részét turmixgépben összeturmixoljuk,
ebből lesz a zöldséges gombakrém. Esetleg adhatunk hozzá egy evőkanál
sörélesztőt a B12 vitamin pótlás miatt. Mert így, ha vacsizunk rendszeresen
pótoljuk ezt a fontos vitamint.
Ezután egy rizslabdában forrásban lévő vízben kb.: 10 perc alatt megfőzzük
a kölest és tálalhatjuk.
A gombakrémet vacsihoz pirítóssal, friss zöldfűszerrel,
esetleg paradicsommal, aki nem érzékeny rá,
vagy uborkával fogyaszthatjuk.
Jó étvágyat!!!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése