Mindenmentes ételek hétköznapra

Sziasztok, kedves blogolvasók, remélem páran olvassátok.
Ma két olyan ételt osztok meg, ami teljesen átlag ételnek számít,
csak "mindenmentes" verzióra átvariálva.
Az egyik, rozmaringos krumplis tészta, a másik spenót
sült krumplival.



Rozmaringos krumplistészta 2 személyre:
(glutén, tej, tojás, húsmentes, hozzáadott cukor nélkül)

hozzávalók:
                   2 bögre csicseri tészta
                   5-6 db közepes méretű krumpli
                   1/2 fej vöröshagyma felaprítva
                   3-4 gerezd fokhagyma apróra vágva
                   5 csipet
                   10 levél rozmaring, apróra vágva
                   5 csipet borsikafű
                   3 csipet oregano (magyar nevén szurokfű)
                   3 evőkanál olíva olaj

elkészítés:
Vizet forralunk, amelyben megfőzzük a csicseri tésztát,
ez nagyjából 20-25 percet vesz igénybe a forrástól számítva.
Meghámozzuk a krumplit és megfőzzük 30 perc, forrásban lévő vízben.
Majd összetörjük a burgonyát egy tálban, majd egy serpenyőben 3 evőkanál
olíva olajban üvegesre pirítjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a burgonyát
és együtt tovább pirítjuk. Ezt követően hozzáadjuk az apróra vágott fűszereket,
a sót, majd a fokhagymát. Még öt percig pirítjuk, majd levesszük a tűzről
és összekeverjük a tésztával. Ezután tálalhatjuk.

Jó étvágyat!!!



Spenót fokhagymával rozmaringgal és sültkrumplival:
(glutén, tej, tojás, húsmentes, hozzáadott cukor nélkül)

hozzávalók 4 személyre:
                                       2 doboz spenót
                                       5 gerezd fokhagyma apróra vágva
                                       1/2 bögre mandulatej
                                       1/2 bögre kókuszjoghurt
                                       1/2 bögre víz
                                       3 teáskanál hajdinaliszt
                                       3 tk csicseri liszt
                                       3 tk cirokliszt
                                       5 csipet borsikafű
                                       10-12 levél rozmaring apróra vágva
                                       5 csipet tengeri só
                                       3 ek olíva olaj
sültkrumplihoz:
                         5-6 db burgonya vékony hasábokra vágva
                         4 csipet
                         4 csipet apróra vágott rozmaring
                         3 csipet borsikafű
                         2 evőkanál olíva olaj
                        
elkészítés: Egy serpenyőbe felmelegítjük az olíva olajat, majd enyhén megpirítjuk
az apróra vágott fokhagymát. Ezt követően beletesszük az előzőleg vízzel
és meglangyosított mandulatejjel összekevert liszteket. Folyamatosan kevergetjük,
amíg csomómentessé válik. Majd hozzáadjuk a spenótot a sót és a fűszereket.
Rátesszük a fedőt és hagyjuk pár percig rotyogni. Közben figyelni kell, nehogy
odaégjen. Nagyjából 5-10 perc elteltével elkészül. Ezután egy másik serpenyőben
olívaolajon megsütünk 5-6 db vékony hasábokra vágott burgonyát. Teszünk rá sót,
borsikafüvet és kevés apróra vágott rozmaringot.
Amikor elkészült, tálalhatjuk a spenót mellé.

Jó étvágyat mindenkinek!!!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések