Változókor és sütőtökös- almás lenmagpuding

Ma készítettem egy vitaminbombának számító pudingot.
A lenmag nők esetében változókori panaszokra sokak által
ajánlott magféleség, emiatt is készítettem ismét lenmag pudingot.
Ugyanakkor a sütőtök közismerten sok vasat tartalmaz,
ami ugyancsak hasznos lehet ilyen esetben. :)



Sütőtökös almás lenmagpuding:
(glutén, tej, tojás, húsmentes,
hozzáadott cukor nélkül)

hozzávalók 4 fő részére:
                                      1 db kisebb sütőtök 1/8 része (megsütve)
                                      1 db nagyobb méretű alma
                                      1/3 db kígyóuborka
                                      8 db perui cseresznye (B12 vitamint és sok fehérjét tartalmaz)
                                      1 db banán (rostban gazdag)
                                      1/4 bögre kókusztej
                                      1/2 bögre kókuszjoghurt
                                      1 ek lenmag
                                      1 ek hántolt kendermag ( omega-6 tartalommal)
                                      1 evőkanál hajdina (lizinben gazdag, csonterősítő)


elkészítés: A gyümölcsöket és zöldségeket apróra vágjuk és turmixgépbe tesszük,
                  a megsütött sütőtöknek kikanalazzuk a belét és hozzáadjuk
                  majd hozzáöntjük a növényi tejet és joghurtot. Közben ledaráljuk
                  a kendermagot és a hajdinát, ezt is a turmixgépbe öntjük a lenmaggal együtt.
                  Végül összeturmixoljuk, szilikon muffin formákba öntjük vagy pudingformába,
                  ha van olyan otthon és hűtőbe tesszük 1-2 órára. Amikor kivesszük
                  a hűtőből tálaljuk. Tálaláskor szórhatunk a tetejére esetleg mandulapelyhet,
                  vagy mentalevél darabokat.
                 
                  Jó étvágyat!!!!!




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések