Tökmagos- kapros uborkasaláta és a rozmaring mint gyógynövény
Ma ismét egy saláta ötletet osztok meg veletek.
Nagyrészt abból próbáltam összehozni, amit itthon találtam. :)
Viszont mivel egész finomra sikeredett, ezért úgy döntöttem
megosztom veletek.
Tökmagos-kapros uborkasaláta:
(glutén, tej, tojás, húsmentes,
hozzáadott cukor nélkül)
hozzávalók:
1 db karalábé
1 db alma
1 db kígyóuborka
3 ek tökmag
1 ek hántolt kendermag
öntethez:
1 tk reszelt gyömbér
1 ek olívaolaj
2 csipet só
1 gerezd fokhagyma (apróra vágva)
2 tk citromlé
2 evőkanál apróra vágott kapor (friss vagy mélyhűtött, esetleg szárított)
1/2 pohár kókuszjoghurt
1 tk kurkuma
elkészítés: A zöldségeket és a gyümölcsöt kockára vágjuk, hozzáadjuk a tökmagot
és a kendermagot. Egy külön pohárban elkészítjük az öntetet.: A lereszelt gyömbért,
az olívaolajat, a sót, az apróra vágott fokhagymát, a citromlevet, a kurkumát,
a kaprot és a kókuszjoghurtot jól elkeverjük, ráöntjük a kockára vágott zöldségekre
és gyümölcsre, majd fakanállal összekeverjük. Egy-két órára hűtőbe tesszük, hogy
jól összeérhessenek az ízek és tálaljuk. Ízletes lehet pirítós mellé, esetleg gombás ételekhez,
de önmagában is fogyasztható.
Jó étvágyat!!!
Jó hír, hogy a fűszerkert az ablakunkban bővült
a múlt héten, így már friss rozmaring is van a konyhában.
Ennek köszönhető a rozmaringos krumplistészta is egy korábbi
bejegyzésben.
A rozmaring: egyébként memóriajavító hírében áll,
ugyanakkor gyulladáscsökkentő, valamint bőrproblémák
esetén is használták elődeink ugyanakkor segíti az emésztést is.
Nagyrészt abból próbáltam összehozni, amit itthon találtam. :)
Viszont mivel egész finomra sikeredett, ezért úgy döntöttem
megosztom veletek.
Tökmagos-kapros uborkasaláta:
(glutén, tej, tojás, húsmentes,
hozzáadott cukor nélkül)
hozzávalók:
1 db karalábé
1 db alma
1 db kígyóuborka
3 ek tökmag
1 ek hántolt kendermag
öntethez:
1 tk reszelt gyömbér
1 ek olívaolaj
2 csipet só
1 gerezd fokhagyma (apróra vágva)
2 tk citromlé
2 evőkanál apróra vágott kapor (friss vagy mélyhűtött, esetleg szárított)
1/2 pohár kókuszjoghurt
1 tk kurkuma
elkészítés: A zöldségeket és a gyümölcsöt kockára vágjuk, hozzáadjuk a tökmagot
és a kendermagot. Egy külön pohárban elkészítjük az öntetet.: A lereszelt gyömbért,
az olívaolajat, a sót, az apróra vágott fokhagymát, a citromlevet, a kurkumát,
a kaprot és a kókuszjoghurtot jól elkeverjük, ráöntjük a kockára vágott zöldségekre
és gyümölcsre, majd fakanállal összekeverjük. Egy-két órára hűtőbe tesszük, hogy
jól összeérhessenek az ízek és tálaljuk. Ízletes lehet pirítós mellé, esetleg gombás ételekhez,
de önmagában is fogyasztható.
Jó étvágyat!!!
Jó hír, hogy a fűszerkert az ablakunkban bővült
a múlt héten, így már friss rozmaring is van a konyhában.
Ennek köszönhető a rozmaringos krumplistészta is egy korábbi
bejegyzésben.
A rozmaring: egyébként memóriajavító hírében áll,
ugyanakkor gyulladáscsökkentő, valamint bőrproblémák
esetén is használták elődeink ugyanakkor segíti az emésztést is.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése