Tökmagos- kapros uborkasaláta és a rozmaring mint gyógynövény

Ma ismét egy saláta ötletet osztok meg veletek.
Nagyrészt abból próbáltam összehozni, amit itthon találtam. :)
Viszont mivel egész finomra sikeredett, ezért úgy döntöttem
megosztom veletek.



Tökmagos-kapros uborkasaláta:
(glutén, tej, tojás, húsmentes,
hozzáadott cukor nélkül)
hozzávalók:
                    1 db karalábé
                    1 db alma
                    1 db kígyóuborka
                    3 ek tökmag
                    1 ek hántolt kendermag
 öntethez:    
                1 tk reszelt gyömbér
                1 ek olívaolaj
                2 csipet
                1 gerezd fokhagyma (apróra vágva)
                2 tk citromlé
                2 evőkanál apróra vágott kapor (friss vagy mélyhűtött, esetleg szárított)
                1/2 pohár kókuszjoghurt
                1 tk kurkuma

elkészítés:
A zöldségeket és a gyümölcsöt kockára vágjuk, hozzáadjuk a tökmagot
és a kendermagot. Egy külön pohárban elkészítjük az öntetet.: A lereszelt gyömbért,
az olívaolajat, a sót, az apróra vágott fokhagymát, a citromlevet, a kurkumát,
a kaprot és a kókuszjoghurtot jól elkeverjük, ráöntjük a kockára vágott zöldségekre
és gyümölcsre, majd fakanállal összekeverjük. Egy-két órára hűtőbe tesszük, hogy
jól összeérhessenek az ízek és tálaljuk. Ízletes lehet pirítós mellé, esetleg gombás ételekhez,
de önmagában is fogyasztható.

Jó étvágyat!!!


Jó hír,
hogy a fűszerkert az ablakunkban bővült
a múlt héten, így már friss rozmaring is van a konyhában.
Ennek köszönhető a rozmaringos krumplistészta is egy korábbi
bejegyzésben.
 

A rozmaring: egyébként memóriajavító hírében áll,
ugyanakkor gyulladáscsökkentő, valamint bőrproblémák
esetén is használták elődeink ugyanakkor segíti az emésztést is.







Megjegyzések

Népszerű bejegyzések