Cukrászda, sokmagvas avokadokrém, gomba, uborka és goji
Ma elmentünk egy közeli cukrászdába, hátha lesz valami, amit
talán én is fogyaszthatok. Ha sokmindent nem is sikerült
találni, de gyömbéres, ananászos zöldteát ittam.
El is hoztam a filterjét és itthon lefotóztam nektek.
Rajta van a 100 % natural felirat és még finom is volt.
Plussz még egy bölcsességet is kaptam a teám mellé. :) Az említett cukrászdában amúgy volt néhány paleo süti, volt glutén mentes süti és tejmentes süti, cukormentes süti, sajnos azonban nem volt mindez egyszerre. De most töredelmesen bevallom, hogy megszegtem a diétát és elfogyasztottam egy sütit a felsorolt mentes felhozatalból. Egy talán nem árt meg. Remélem. :)
Ma készítettem a tegnapi rozmaringos, citromfüves, bazsalikomos,
sokmagvas avokado krém felhasználásával gombapörköltet,
ami első kóstolás után fincsinek ígérkezik. Tegnap a párom
készített sárgaborsófőzeléket bazsalikommal, szerintem ahhoz megfelel.
De persze más körettel is remek lehet, sőt.
Gombapörkölt sokmagvas avokadokrémmel.:
(2 fő részére)
(glutén,tej, tojás, hús mentes, hozzáadott cukor nélkül)
hozzávalók:
fél fej vöröshagyma,
200 g barna csiperke gomba
fél marék goji bogyó
1/4 kígyóuborka
1 csipet rozmaring apróra vágva
3 evőkanál sokmagvas avokadokrém (korábbi bejegyzésben található)
https://fozzmindenmenteset.blogspot.hu/2018/02/sokmagvas-avokadokrem-rozmaringgal.html
1 ek kókuszolaj (finomítatlan)
Elkészítés:
Egy serpenyőbe tegyük bele a kókuszolajat, pirítsuk üvegesre a hagymát,
majd tegyük hozzá a gombát, az uborkát és a gojibogyót. Pirítsuk pár percig,
majd tegyük hozzá az avokadokrémet. Folyamatosan kevergessük
nehogy odaégjen. Majd tegyük rá a fedőt és kb.: 5 percig hagyjuk párolódni.
Amikor elkészült, tálalhatjuk. Én bazsalikomos gyömbéres sárgaborsófőzelékhez
készítettem, de köles, rizs vagy csicseritészta mellé is ízletes lehet.
Jó étvágyat mindenkinek!!!
talán én is fogyaszthatok. Ha sokmindent nem is sikerült
találni, de gyömbéres, ananászos zöldteát ittam.
El is hoztam a filterjét és itthon lefotóztam nektek.
Rajta van a 100 % natural felirat és még finom is volt.
Plussz még egy bölcsességet is kaptam a teám mellé. :) Az említett cukrászdában amúgy volt néhány paleo süti, volt glutén mentes süti és tejmentes süti, cukormentes süti, sajnos azonban nem volt mindez egyszerre. De most töredelmesen bevallom, hogy megszegtem a diétát és elfogyasztottam egy sütit a felsorolt mentes felhozatalból. Egy talán nem árt meg. Remélem. :)
Ma készítettem a tegnapi rozmaringos, citromfüves, bazsalikomos,
sokmagvas avokado krém felhasználásával gombapörköltet,
ami első kóstolás után fincsinek ígérkezik. Tegnap a párom
készített sárgaborsófőzeléket bazsalikommal, szerintem ahhoz megfelel.
De persze más körettel is remek lehet, sőt.
Gombapörkölt sokmagvas avokadokrémmel.:
(2 fő részére)
(glutén,tej, tojás, hús mentes, hozzáadott cukor nélkül)
hozzávalók:
fél fej vöröshagyma,
200 g barna csiperke gomba
fél marék goji bogyó
1/4 kígyóuborka
1 csipet rozmaring apróra vágva
3 evőkanál sokmagvas avokadokrém (korábbi bejegyzésben található)
https://fozzmindenmenteset.blogspot.hu/2018/02/sokmagvas-avokadokrem-rozmaringgal.html
1 ek kókuszolaj (finomítatlan)
Elkészítés:
Egy serpenyőbe tegyük bele a kókuszolajat, pirítsuk üvegesre a hagymát,
majd tegyük hozzá a gombát, az uborkát és a gojibogyót. Pirítsuk pár percig,
majd tegyük hozzá az avokadokrémet. Folyamatosan kevergessük
nehogy odaégjen. Majd tegyük rá a fedőt és kb.: 5 percig hagyjuk párolódni.
Amikor elkészült, tálalhatjuk. Én bazsalikomos gyömbéres sárgaborsófőzelékhez
készítettem, de köles, rizs vagy csicseritészta mellé is ízletes lehet.
Jó étvágyat mindenkinek!!!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése