Mangós-körtés lenmagpuding eperrel

Húsvét alkalmából készítettem egy kis finomságot.
Vettünk a párommal egy doboz epret, amit feldaraboltam
és hozzáöntöttem az ismét elkészített körtés-mangós
lenmagpudingot (enyhén diós ízű), annyi különbséggel,
hogy most változtattam néhány összetevőn.


Lenmagpuding eperrel:

(glutén, tojás, tej, húsmentes
hozzáadott cukor nélkül)

hozzávalók: 1 db mangó
                     2 db körte
                     1/4 db uborka
                     1/4 bögre mandulás kókusztej
                     2 ek frissen darált napraforgómag
                     2 ek frissen darált lenmag
                     1 ek hántolt, darált kendermag

Elkészítés: A gyümölcsöket megmossuk, meghámozzuk,
kis szeletekre vágjuk, majd beletesszük a turmix gépbe.
Hozzáadjuk a mandulás kókusztejet és összeturmixoljuk.
Amikor egyenletes állagú, ledaráljuk a többi hozzávalót
majd ezt is hozzáadjuk és összeturmixoljuk. Ha elkészült,
betesszük a hűtőbe 1-2 órára. Mikor kivesszük, formába
öntjük, majd ismét visszatesszük egy órára. Végül
tálalhatjuk. Enyhén diós ízű, ásványi anyagokban gazdag
pudingot kapunk. Akár sütibe is felhasználható töltelékként,
de pudingként gyümölcsarabok ezesetben eperdarabok
hozzáadásával is ízletes.

Jó étvágyat!!!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések