zeller krémfőzelék
Ezt a főzeléket azoknak ajánlom, akik szeretik a krémleveseket.
Ezt a receptet egy krémleves recept ihlette. El tudok képzelni hozzá,
valamilyen zöldséges-kölesgombócot vagy gombafasírtot,
de önmagában is élvezetes. :)
Zeller krémfőzelék ( 6 személy részére):(glutén, tej, tojás, hús mentes
hozzáadott cukor nélkül)
hozzávalók: 2 db zellergumó
8 db burgonya
1/2 db uborka
1 db karalábé
1 db fehér répa
1/2 db vöröshagyma
3 csipet só
4 csipet aprított friss rozmaring
3 csipet borsikafű
3 csipet aprított friss oregano
4 csipet aprított friss citromfű
2 csipet kurkuma
5-6 levél aprított bazsalikom
4 gerezd fokhagyma
1/4 pohár kókuszjoghurt
1/2 pohár mandulás rizstej
3 kanál kókuszolaj
Elkészítés: Felkockázzuk a vöröshagymát, majd kókuszolajon üvegesre pirítjuk,
rátesszük a felkarikázott fehér répát, a kockára vágott zellert és a karalábét.
Ezeket együtt pirítjuk néhány percig, majd hozzáadjuk az uborkát és megsózzuk.
Néhány (5-6) percig fedő alatt pároljuk, megvárjuk míg levet ereszt.
Beletesszük a vékony karikára vágott burgonyát, a rizstejet, a fűszereket,
a fokhagymát, majd fedő alatt főlni hagyjuk legalább 15-20 percet.
Amikor puhára főlt, levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk. Amikor langyos,
turmixgépbe tesszük és összeturmixoljuk. Ha szükséges, teszünk még hozzá
növényi tejet, esetleg sót. Végül tálalhatjuk.
Jó étvágyat mindenkinek!!!
Ezt a receptet egy krémleves recept ihlette. El tudok képzelni hozzá,
valamilyen zöldséges-kölesgombócot vagy gombafasírtot,
de önmagában is élvezetes. :)
Zeller krémfőzelék ( 6 személy részére):(glutén, tej, tojás, hús mentes
hozzáadott cukor nélkül)
hozzávalók: 2 db zellergumó
8 db burgonya
1/2 db uborka
1 db karalábé
1 db fehér répa
1/2 db vöröshagyma
3 csipet só
4 csipet aprított friss rozmaring
3 csipet borsikafű
3 csipet aprított friss oregano
4 csipet aprított friss citromfű
2 csipet kurkuma
5-6 levél aprított bazsalikom
4 gerezd fokhagyma
1/4 pohár kókuszjoghurt
1/2 pohár mandulás rizstej
3 kanál kókuszolaj
Elkészítés: Felkockázzuk a vöröshagymát, majd kókuszolajon üvegesre pirítjuk,
rátesszük a felkarikázott fehér répát, a kockára vágott zellert és a karalábét.
Ezeket együtt pirítjuk néhány percig, majd hozzáadjuk az uborkát és megsózzuk.
Néhány (5-6) percig fedő alatt pároljuk, megvárjuk míg levet ereszt.
Beletesszük a vékony karikára vágott burgonyát, a rizstejet, a fűszereket,
a fokhagymát, majd fedő alatt főlni hagyjuk legalább 15-20 percet.
Amikor puhára főlt, levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk. Amikor langyos,
turmixgépbe tesszük és összeturmixoljuk. Ha szükséges, teszünk még hozzá
növényi tejet, esetleg sót. Végül tálalhatjuk.
Jó étvágyat mindenkinek!!!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése