Zöldségleves zellerszárral és cukkinivel
Üdv Mindenkinek!!!!
Igyekszem a blogom grafikai részét kicsit fejlesztgetni,
bár még sok teendő maradt, de próbálkozom. :)
Pár napja zöldséglevest készítettünk zellerszárral
és cukkinivel. Ezt osztom meg most veletek.
Zöldségleves zellerszárral és cukkinivel:
(glutén, tej, tojás, húsmentes,
hozzáadott cukor nélkül)
Hozzávalók:
(6 személy részére)
1 db cukkini
2 db sárgarépa
1 db fehér répa
3 db burgonya
3-4 db zellerszár felszeletelve
1 db karalábé felkockázva
1/2 db vöröshagyma vagy póréhagyma
2-3 db babérlevél
4 csipet köménymag
1/2 marék citromfű
3 csipet borsikafű
3 csipet szárított oregano
vagy néhány friss levél felaprítva 3-4 csipet tengeri só
1,5-2 l víz
4 ek olíva olaj
Elkészítés: Forraljuk fel a vizet, adjuk hozzá az olívaolajat, a vöröshagymát,
a felszeletelt sárga és fehér répát, a zellerszárat és a karalábét. fél óra elteltével
adjuk hozzá a felkockázott burgonyát, ismét főzzük negyedórát fedő alatt, majd
adjuk hozzá a felkarikázott cukkinit, a fűszereket és a sót. Ezután még főzzük
15-20 percet. A mikor elkészült tálalhatjuk.
Jó étvágyat mindenkinek!!!
Tipp:
(Főleg azoknak, akik érzékenyek a borsra.)
A borsikafű és az oregano együttes használata,
hasonló ízt ad az ételnek, mint a bors.
Igyekszem a blogom grafikai részét kicsit fejlesztgetni,
bár még sok teendő maradt, de próbálkozom. :)
Pár napja zöldséglevest készítettünk zellerszárral
és cukkinivel. Ezt osztom meg most veletek.
Zöldségleves zellerszárral és cukkinivel:
(glutén, tej, tojás, húsmentes,
hozzáadott cukor nélkül)
Hozzávalók:
(6 személy részére)
1 db cukkini
2 db sárgarépa
1 db fehér répa
3 db burgonya
3-4 db zellerszár felszeletelve
1 db karalábé felkockázva
1/2 db vöröshagyma vagy póréhagyma
2-3 db babérlevél
4 csipet köménymag
1/2 marék citromfű
3 csipet borsikafű
3 csipet szárított oregano
vagy néhány friss levél felaprítva 3-4 csipet tengeri só
1,5-2 l víz
4 ek olíva olaj
Elkészítés: Forraljuk fel a vizet, adjuk hozzá az olívaolajat, a vöröshagymát,
a felszeletelt sárga és fehér répát, a zellerszárat és a karalábét. fél óra elteltével
adjuk hozzá a felkockázott burgonyát, ismét főzzük negyedórát fedő alatt, majd
adjuk hozzá a felkarikázott cukkinit, a fűszereket és a sót. Ezután még főzzük
15-20 percet. A mikor elkészült tálalhatjuk.
Jó étvágyat mindenkinek!!!
Tipp:
(Főleg azoknak, akik érzékenyek a borsra.)
A borsikafű és az oregano együttes használata,
hasonló ízt ad az ételnek, mint a bors.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése