egyszerű alapanyagokkal mindenmentes ebéd
Ezúttal a párom angyalt alakított, ma ugyanis ő főzött, aminek nagyon örültem.
Olyan ebéd készült, amit egyszerű elkészíteni, mégis nagyon egészséges.
egyszerű zöldségleves 10 főnek:
2 db közepes méretű sárgarépa
1 db fehérrépa
1 db közepes méretű zellergumó
2 db közepes méretű karalábé
3 db burgonya
3-4 db gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
3 evőkanál olívaolaj
0,5 fej vöröshagyma
3-4 liter víz
1 félmarék só
4 csipet borsikafű
4 csipet oregano
4 csipet kurkuma
4 csipet gyömbér
elkészítés: Pucold meg a hozzávaló zöldségeket, fokhagymát és a vöröshagymát, közben
helyezd sós vízbe a petrezselymet. Közben forrald fel a vizet, öntsd bele az olajat, add hozzá a sót.
Amikor felforrt tedd bele a felaprított sárgarépát, a fehérrépát, a felkockázott karalábét, a négyfelé vágott zellert, a félbe vágott vöröshagymát, majd egy negyed óra elteltével add hozzá a burgonyát a fokhagymát és a fűszereket és lassú tüzön főzd egy órát, majd add hozzá a petrezselymet és a felaprított fokhagymát. Hagyd még negyed órát a tűzön, majd vedd le és lehet tálalni.
Jó étvágyat hozzá!!!
mindenmentes mákos tészta:
Szerencsére ma már lehet kapni a boltban csicseri lisztből készült tésztát, így egyszerűbb a dolgunk, ,
mint néhány évtizeddel ezelőtt, legalábbis ebből a szempontból.
hozzávalók 2 személyre:
fél zacskó csicseri lisztből készült tészta
egy kis tál őrölt mák
1-2 evőkanál méz, esetleg szőlőcukor vagy xilit
elkészítés: Forrásban lévő vízben 15-20 perc alatt kifőzzük a tésztát, majd rátesszük
a mézzel vagy szőlőcukorral előre összekevert mákot.
Ha picit különlegesebb ízhatást szeretnénk keverjük össze a mákot egy kevés citromlével.
Jó étvágyat!!!!
Olyan ebéd készült, amit egyszerű elkészíteni, mégis nagyon egészséges.
egyszerű zöldségleves 10 főnek:
2 db közepes méretű sárgarépa
1 db fehérrépa
1 db közepes méretű zellergumó
2 db közepes méretű karalábé
3 db burgonya
3-4 db gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
3 evőkanál olívaolaj
0,5 fej vöröshagyma
3-4 liter víz
1 félmarék só
4 csipet borsikafű
4 csipet oregano
4 csipet kurkuma
4 csipet gyömbér
elkészítés: Pucold meg a hozzávaló zöldségeket, fokhagymát és a vöröshagymát, közben
helyezd sós vízbe a petrezselymet. Közben forrald fel a vizet, öntsd bele az olajat, add hozzá a sót.
Amikor felforrt tedd bele a felaprított sárgarépát, a fehérrépát, a felkockázott karalábét, a négyfelé vágott zellert, a félbe vágott vöröshagymát, majd egy negyed óra elteltével add hozzá a burgonyát a fokhagymát és a fűszereket és lassú tüzön főzd egy órát, majd add hozzá a petrezselymet és a felaprított fokhagymát. Hagyd még negyed órát a tűzön, majd vedd le és lehet tálalni.
Jó étvágyat hozzá!!!
mindenmentes mákos tészta:
Szerencsére ma már lehet kapni a boltban csicseri lisztből készült tésztát, így egyszerűbb a dolgunk, ,
mint néhány évtizeddel ezelőtt, legalábbis ebből a szempontból.
hozzávalók 2 személyre:
fél zacskó csicseri lisztből készült tészta
egy kis tál őrölt mák
1-2 evőkanál méz, esetleg szőlőcukor vagy xilit
elkészítés: Forrásban lévő vízben 15-20 perc alatt kifőzzük a tésztát, majd rátesszük
a mézzel vagy szőlőcukorral előre összekevert mákot.
Ha picit különlegesebb ízhatást szeretnénk keverjük össze a mákot egy kevés citromlével.
Jó étvágyat!!!!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése