egyszerű alapanyagokkal mindenmentes ebéd

Ezúttal a párom angyalt alakított, ma ugyanis ő főzött, aminek nagyon örültem.
Olyan ebéd készült, amit egyszerű elkészíteni, mégis nagyon egészséges.

egyszerű zöldségleves 10 főnek:
                                                     2 db közepes méretű sárgarépa
                                                     1 db fehérrépa
                                                     1 db közepes méretű zellergumó
                                                     2 db közepes méretű karalábé
                                                     3 db burgonya
                                                     3-4 db gerezd fokhagyma
                                                     1 csokor petrezselyem
                                                     3 evőkanál olívaolaj
                                                     0,5 fej vöröshagyma
                                                     3-4 liter víz
                                                     1 félmarék
                                                     4 csipet borsikafű
                                                     4 csipet oregano
                                                     4 csipet kurkuma
                                                     4 csipet gyömbér
                                                    
elkészítés: Pucold meg a hozzávaló zöldségeket, fokhagymát és a vöröshagymát, közben
helyezd sós vízbe a petrezselymet. Közben forrald fel a vizet, öntsd bele az olajat, add hozzá a sót.
Amikor felforrt tedd bele a felaprított sárgarépát, a fehérrépát, a felkockázott karalábét, a négyfelé vágott zellert, a félbe vágott vöröshagymát, majd egy negyed óra elteltével add hozzá a burgonyát a fokhagymát és a fűszereket és lassú tüzön főzd egy órát, majd add hozzá a petrezselymet és a felaprított fokhagymát. Hagyd még negyed órát a tűzön, majd vedd le és lehet tálalni.
Jó étvágyat hozzá!!!


mindenmentes mákos tészta:
Szerencsére ma már lehet kapni a boltban csicseri lisztből készült tésztát, így egyszerűbb a dolgunk, ,
mint néhány évtizeddel ezelőtt, legalábbis ebből a szempontból.

hozzávalók 2 személyre:  
                                          fél zacskó csicseri lisztből készült tészta
                                          egy kis tál őrölt mák
                                          1-2 evőkanál méz, esetleg szőlőcukor vagy xilit

elkészítés: Forrásban lévő vízben 15-20 perc alatt kifőzzük a tésztát, majd rátesszük
a mézzel vagy szőlőcukorral előre összekevert mákot.

Ha picit különlegesebb ízhatást szeretnénk keverjük össze a mákot egy kevés citromlével.

Jó étvágyat!!!!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések