Étteremajánló, zellerkrémleves és konyhai eszközök

Ma nem készítettem semmit, ezért egy korábban, a diéta megkezdése óta
készített receptet osztok meg a hasonszőrű éhezőtársaimmal.
Néha vannak elgondolkodtató dolgok ebben a mindenmentes diétában,
főleg, ha nem itthon készített ételt fogyaszt az emberlánya. Velem például
megtörtént, hogy egy mindenmentesnek feltüntetett süti megevése után akkora
lett a hasam, mint egy lufi, ugyanakkor a szülinapomon egy elég közkedvelt
cukrászdában megettem egy hétköznapi rizsliszttel készült sütit
(tehát csak gluténmentes volt), amitől semmi bajom nem lett.

A barátnőmmel arra tippeltünk, hogy valószínűleg az utóbbi, mivel
ott az összes sütit megveszik viszonylag hamar, nem tartalmazott tartósítószert,
amire lehet, hogy érzékeny vagyok, sok egyéb dolgon felül.
Persze ez csak egy feltételezés... Elmentünk a párommal egy étteremlánc egyik éttermébe, ami viszonylag közel van hozzánk, ugyanakkor elfogadható áraik vannak és én is ehetek az ételeikből. Nem tudom mennyire reklámozhatok, de egy ingyen reklám nem árthat. Ez a hely egy Pad Thai étterem. Az ebéd és a desszert is fincsi volt. Készítettem néhány képet a desszertről és a zöldséges
ebédemről. Nemcsak látványra guszta, hanem ízre is, bár a szószt kicsit túlsózták,
de még így is ehető volt.

Egy mindenmentes desszert




Zellerkrémleves:
hozzávalók 10 adaghoz:
(glutén, tej, tojás,          2 db nagy közepes méretű zellergumó
hús mentes)                   2-3 db zellerszár
                                      8 db burgonya
                                      1 db vöröshagyma
                                      1 db padlizsán
                                      3 csipet
                                      3 csipet borsikafű
                                      1 csokor petrezselyem
                                      1 teáskanál rozmaring
                                      2,5 dl növényi tejszín
                                      4-5 evőkanál olíva olaj
elkészítés módja:

A vöröshagymát olívaolajon megfuttatjuk addig, amíg üveges nem lesz.
Beletesszük a kockákra vágott zellergumót, zellerszárat és a felkockázott padlizsánt.
Mindezt megpirítjuk, majd hozzáadjuk a burgonyát és a fűszereket. Lefedjük és
puhára főzzük. Végül hozzáöntjük a tejszínt és összekeverjük. Levesszük a tűzről.
Amikor kihűlt beleöntjük a turmixgépbe, ahol egyenletes állagúra keverjük,
majd kiöntjük egy nagyobb tálba. Végül ízlés szerint tálaljuk.

Jó étvágyat mindenkinek!!!


KONYHAI
ESZKÖZÖK:



A mindenmentes konyhában elég fontos egy-két eszköz, amire akkor döbbenünk rá, miközben készítjük az ételt, hogy: -Jajj erre is nagy szükség lenne!!! Én is így jártam párszor.


Ami nagyon fontos, az egy jobb fajta turmixgép, ezen a téren
nekem sajnos hiányosságaim vannak, mert a miénk elég gyengusz erősségű. Ezért néhanapján
a kávédarálót is felhasználom turmixolás céljából.


Ami még lényeges lehet, főleg, ha
a turmixgép nem épp egy csúcskategória, az egy mozsár, amiben egyes magvakat előre szét lehet zúzni, mielőtt a turmixgépbe helyezzük. Így a gépünk hosszabb ideig bírja a gyűrődést. Ha van rá lehetőség, egy zöldségprés is hasznos lehet.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések