Jégsaláta paradicsommal, paprikával és zellerkockákkal
Mivel minden nap szeretnék megosztani itt valami hasznosat
és a mai napra tervezett dologgal kicsit elkéstem, ezért úgy döntöttem
megosztok helyette néhány saláta receptet, pontosabban egy saláta receptet.
A többi is sorra kerül, úgy döntöttem minden héten felteszek egy salireceptet is.
Ha valaki érzékeny valamelyik összetevőre, esetleg helyettesítheti valami mással,
ami ugyanúgy illik a recept ízvilágához. Például aki érzékeny a paradicsomra,
az esetleg tehet bele helyette több zöldpaprikát...stb.
Jégsaláta paradicsommal, paprikával és zellerkockákkal:
A jégsaláta és a zeller antioxidánsokban gazdag finomságok,
ezért hasznos lehet mindenkinek, aki antioxidáns hiányban szenved.
A receptet úgy néz ki megint napközben teszem fel, de érdemes érte
visszalátogatni az oldalra. :)
hozzávalók 8 személy részére:
1 fej jégsaláta
3 db paradicsom (paradicsom helyett lehet bele több paprikát tenni)
3 db zellerszár
2-3 db zöldpaprika
3 gerezd fokhagyma
1 marék friss apróra vágott bazsalikom
3 tk borsikafű
4 ek szőlőmag olaj vagy olíva olaj
2 ek citromlé (aki érzékeny rá, elhagyhatja)
1/2 marék só
elkészítés: Alaposan megmossuk, majd felkockázzuk a paradicsomot a zellerszárat és a paprikát, közben a jégsalátát beáztatjuk sós vízbe egy fél órára, majd átmossuk és közepes méretű darabokra tépjük. Végül egy tálban összekeverjük a paprikával, a zellerrel és a paradicsommal. Egy külön kis csészében összekeverjük a szőlőmagolajat, a sót, a borsikafüvet, a bazsalikomot az apróra vágott fokhagymát és a citromlevet, majd ráöntjük a salátára és egy fakanállal jól elkeverjük, majd betesszük a hűtőbe 1-2 órára és tálalhatjuk.
Jó étvágyat!!!!
és a mai napra tervezett dologgal kicsit elkéstem, ezért úgy döntöttem
megosztok helyette néhány saláta receptet, pontosabban egy saláta receptet.
A többi is sorra kerül, úgy döntöttem minden héten felteszek egy salireceptet is.
Ha valaki érzékeny valamelyik összetevőre, esetleg helyettesítheti valami mással,
ami ugyanúgy illik a recept ízvilágához. Például aki érzékeny a paradicsomra,
az esetleg tehet bele helyette több zöldpaprikát...stb.
Jégsaláta paradicsommal, paprikával és zellerkockákkal:
A jégsaláta és a zeller antioxidánsokban gazdag finomságok,
ezért hasznos lehet mindenkinek, aki antioxidáns hiányban szenved.
A receptet úgy néz ki megint napközben teszem fel, de érdemes érte
visszalátogatni az oldalra. :)
hozzávalók 8 személy részére:
1 fej jégsaláta
3 db paradicsom (paradicsom helyett lehet bele több paprikát tenni)
3 db zellerszár
2-3 db zöldpaprika
3 gerezd fokhagyma
1 marék friss apróra vágott bazsalikom
3 tk borsikafű
4 ek szőlőmag olaj vagy olíva olaj
2 ek citromlé (aki érzékeny rá, elhagyhatja)
1/2 marék só
elkészítés: Alaposan megmossuk, majd felkockázzuk a paradicsomot a zellerszárat és a paprikát, közben a jégsalátát beáztatjuk sós vízbe egy fél órára, majd átmossuk és közepes méretű darabokra tépjük. Végül egy tálban összekeverjük a paprikával, a zellerrel és a paradicsommal. Egy külön kis csészében összekeverjük a szőlőmagolajat, a sót, a borsikafüvet, a bazsalikomot az apróra vágott fokhagymát és a citromlevet, majd ráöntjük a salátára és egy fakanállal jól elkeverjük, majd betesszük a hűtőbe 1-2 órára és tálalhatjuk.
Jó étvágyat!!!!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése