kókuszos karobpor trüffel és cikóriás narancsos muffin

Most egy picit késő van, illetve már mondhatjuk, hogy korán.
Emiatt próbálom rövidre fogni ezt a bejegyzést, mert kicsit elfáradtam
és próbálok aludni is egy keveset. De remélem ízleni fog a mai desszert.
Bár hétvégére szántam, de kicsit elcsúsztam időben. :)

cikóriás narancsos muffin:
(glutén, tej, tojás, hús mentes)
recept 7 db muffinhoz: 100 g csicseri liszt
                                        25 g kölesliszt
                                        25 g makadám liszt
                                        50 g hajdina liszt
                                        1 evőkanál kókuszliszt
                                        2 teáskanál szódabikarbóna
                                        1 evőkanál karobpor
                                        1 evőkanál cikória kávépor
                                        2-3 db narancs
                                        3 evőkanál méz vagy 2 mokkáskanál folyékony stevia
                                        3 evőkanál olíva olaj
                                        1 evőkanál szőlőmagolaj
                                        1 dl növényi tej (mandulás kókusztej)

Elkészítés: Összeturmixoljuk a folyékony hozzávalókat: a narancsot, a növényi tejet, az olajokat, a mézet. A liszteket, a szódabikarbónát, a cikóriát és a karobport összekeverjük egy tálban, majd hozzáöntjük a habosra turmixolt levet. Jól elkeverjük, majd muffin formákba öntjük. Légkeveréses sütőben 200 C fokon 25 percig sütjük.

A tetejére szórhatunk egy kevés narancslébe áztatott kókuszcsipszet díszítésként.
Jó étvágyat!!!

Kókuszos karobpor trüffel:
(glutén, tej, tojás, hús mentes)
Ez a fincsiség megint véletlenül született, viszont feljegyeztem, így most megoszthatom veletek. Remélem néhány sorstársam is olvassa és nem csak a végtelen űrbe küldöm ezeket a fincsiségeket.

recept 10 db mini truffelhez: 
                                             0,5 pohár kókuszreszelék
                                             4 teáskanál karobpor
                                             4 evőkanál méz vagy agave nektár
                                             2 evőkanál növényi tej (kókuszos mandula)

elkészítés: a kókuszreszeléket a karobporral két részletben megdaráljuk kávédarálóban, amíg fel nem tapad a daráló oldalára, egészen addig kell darálni. Majd egy tálban hozzáadjuk a mézet vagy agave nektárt illetve a növényi tejet. Jó erősen összekeverjük, illetve gyúrjuk, amíg gyurma állagú végeredményt kapunk. Ezután kis gömböket formálunk belőle, majd kókuszreszelékben meghempergetjük. Hűtőben tárolva egy-két hétig eláll. Fogyasztás előtt
egy órával érdemes kivenni a hűtőből a finomabb ízhatás miatt.





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések