Joghurtos cukkini kölessel és sütőtök

Üdv mindenkinek! Ma egy viszonylag gyorsan elkészíthető ételreceptet
Osztok meg azokkal, akik olvassák a blogom. Az ételfotót előre felrakom,
a recept viszont kicsit váratni fog magára, mert már késő van és muszály
pihizni is egy kicsit. Ha az ételfotó felcsigázta a fantáziátokat és ma
többször visszalátogattok az oldalamra, hamarosan megosztom
veletek a receptet is. Íme a recept:


Joghurtos cukkini kölessel 3 személy részére:

hozzávalók: 1db cukkini
                    1 db padlizsán
                    1 db paradicsom
                    0,5 db vöröshagyma
                    3 gerezd fokhagyma
                    3 csipet őrölt gyömbér
                    3 csipet bazsalikom
                    3 csipet kurkuma
                    3 csipet borsikafű
                    fél bögre köles
                    3 evőkanál olíva olaj
                    3 evőkanál kókuszolaj
joghurtos
 öntethez:    1 doboz növényi joghurt (kókusz joghurt vagy szója)
                    2 gerezd fokhagyma
                    1 evőkanál őrölt kendermag (hántolt, megmosott kendermag
                                                                   kávédarálóban megdarálva)
                     2-3 csipet
                     3-4 db friss bazsalikom levél felaprítva
Elkészítés:
                 Az olívaolajat forrósítsuk fel a serpenyőben, majd pirítsuk meg
                 a kockára vágott padlizsánt úgy, hogy mindig csak annyi padlizsánt
                 tegyünk a serpenyőbe, amit meg tudunk egyszerre pirítani egy rétegben.
                 Ha megpirult az összes padlizsán, tegyük félre egy kis tálba. Ezután
                 tegyük a tepsibe a három evőkanál kókuszolajat, amikor felolvadt
                 helyezzük bele, az apróra vágott vöröshagymát. Amikor üvegesre
                 dinszteltük, adjuk hozzá a kockákra vágott paradicsomot. Amikor
                 levet ereszt tegyük bele a kockára vágott zellerszárat, majd hagyjuk
                 egy kicsit párolódni lezárt serpenyőben., amikor a zellerszár picit puhult,
                 adjuk hozzá a vékony szeletekre vágott cukkinit a sót, a fűszereket
                 és az apróra vágott fokhagymát. Ezek után fedjük le a serpenyőt
                 és hagyjuk még 10-15 percet párolódni. Amikor elkészült keverjük
                 össze a pirított padlizsánnal.
joghurtos
öntet készítése: A kókuszjoghurthoz keverjük hozzá az apróra vágott fokhagymát,
                          az őrölt kendermagot a sót és a bazsalikomot.

                Amikor kész a szósz is, a cukkinis padlizsános keveréket helyezzük
                egy kibélelt tepsibe, öntsük rá a joghurtos szószt a tetejére, majd
                200 C fokon 10-15 perc alatt pirítsuk barnára a tetejét. A kölest helyezzük
                rizslabdába, ahol forró vízben 8-10 perc alatt elkészül. Amikor kész,
                lehet tálalni. Jó étvágyat hozzá!!!!

A sütőtök elkészítése: Daraboljuk fel a tököt, egy evőkanállal vájjuk ki a magos részeket, majd béleljük ki a tepsit és légkeveréses sütőben 30 perc alatt 200 C fokon süssük puhára. Ha nem légkeveréses a sütő, akkor 5 perc előmelegítés után, 1 óra 15 perc kell az elkészítéséhez.
                 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések