Joghurtos cukkini kölessel és sütőtök
Üdv mindenkinek! Ma egy viszonylag gyorsan elkészíthető ételreceptet
Osztok meg azokkal, akik olvassák a blogom. Az ételfotót előre felrakom,
a recept viszont kicsit váratni fog magára, mert már késő van és muszály
pihizni is egy kicsit. Ha az ételfotó felcsigázta a fantáziátokat és ma
többször visszalátogattok az oldalamra, hamarosan megosztom
veletek a receptet is. Íme a recept:
Joghurtos cukkini kölessel 3 személy részére:
hozzávalók: 1db cukkini
1 db padlizsán
1 db paradicsom
0,5 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
3 csipet őrölt gyömbér
3 csipet bazsalikom
3 csipet kurkuma
3 csipet borsikafű
fél bögre köles
3 evőkanál olíva olaj
3 evőkanál kókuszolaj
joghurtos
öntethez: 1 doboz növényi joghurt (kókusz joghurt vagy szója)
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál őrölt kendermag (hántolt, megmosott kendermag
kávédarálóban megdarálva)
2-3 csipet só
3-4 db friss bazsalikom levél felaprítva
Elkészítés:
Az olívaolajat forrósítsuk fel a serpenyőben, majd pirítsuk meg
a kockára vágott padlizsánt úgy, hogy mindig csak annyi padlizsánt
tegyünk a serpenyőbe, amit meg tudunk egyszerre pirítani egy rétegben.
Ha megpirult az összes padlizsán, tegyük félre egy kis tálba. Ezután
tegyük a tepsibe a három evőkanál kókuszolajat, amikor felolvadt
helyezzük bele, az apróra vágott vöröshagymát. Amikor üvegesre
dinszteltük, adjuk hozzá a kockákra vágott paradicsomot. Amikor
levet ereszt tegyük bele a kockára vágott zellerszárat, majd hagyjuk
egy kicsit párolódni lezárt serpenyőben., amikor a zellerszár picit puhult,
adjuk hozzá a vékony szeletekre vágott cukkinit a sót, a fűszereket
és az apróra vágott fokhagymát. Ezek után fedjük le a serpenyőt
és hagyjuk még 10-15 percet párolódni. Amikor elkészült keverjük
össze a pirított padlizsánnal.
joghurtos
öntet készítése: A kókuszjoghurthoz keverjük hozzá az apróra vágott fokhagymát,
az őrölt kendermagot a sót és a bazsalikomot.
Amikor kész a szósz is, a cukkinis padlizsános keveréket helyezzük
egy kibélelt tepsibe, öntsük rá a joghurtos szószt a tetejére, majd
200 C fokon 10-15 perc alatt pirítsuk barnára a tetejét. A kölest helyezzük
rizslabdába, ahol forró vízben 8-10 perc alatt elkészül. Amikor kész,
lehet tálalni. Jó étvágyat hozzá!!!!
A sütőtök elkészítése: Daraboljuk fel a tököt, egy evőkanállal vájjuk ki a magos részeket, majd béleljük ki a tepsit és légkeveréses sütőben 30 perc alatt 200 C fokon süssük puhára. Ha nem légkeveréses a sütő, akkor 5 perc előmelegítés után, 1 óra 15 perc kell az elkészítéséhez.
Osztok meg azokkal, akik olvassák a blogom. Az ételfotót előre felrakom,
a recept viszont kicsit váratni fog magára, mert már késő van és muszály
pihizni is egy kicsit. Ha az ételfotó felcsigázta a fantáziátokat és ma
többször visszalátogattok az oldalamra, hamarosan megosztom
veletek a receptet is. Íme a recept:
Joghurtos cukkini kölessel 3 személy részére:
hozzávalók: 1db cukkini
1 db padlizsán
1 db paradicsom
0,5 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
3 csipet őrölt gyömbér
3 csipet bazsalikom
3 csipet kurkuma
3 csipet borsikafű
fél bögre köles
3 evőkanál olíva olaj
3 evőkanál kókuszolaj
joghurtos
öntethez: 1 doboz növényi joghurt (kókusz joghurt vagy szója)
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál őrölt kendermag (hántolt, megmosott kendermag
kávédarálóban megdarálva)
2-3 csipet só
3-4 db friss bazsalikom levél felaprítva
Elkészítés:
Az olívaolajat forrósítsuk fel a serpenyőben, majd pirítsuk meg
a kockára vágott padlizsánt úgy, hogy mindig csak annyi padlizsánt
tegyünk a serpenyőbe, amit meg tudunk egyszerre pirítani egy rétegben.
Ha megpirult az összes padlizsán, tegyük félre egy kis tálba. Ezután
tegyük a tepsibe a három evőkanál kókuszolajat, amikor felolvadt
helyezzük bele, az apróra vágott vöröshagymát. Amikor üvegesre
dinszteltük, adjuk hozzá a kockákra vágott paradicsomot. Amikor
levet ereszt tegyük bele a kockára vágott zellerszárat, majd hagyjuk
egy kicsit párolódni lezárt serpenyőben., amikor a zellerszár picit puhult,
adjuk hozzá a vékony szeletekre vágott cukkinit a sót, a fűszereket
és az apróra vágott fokhagymát. Ezek után fedjük le a serpenyőt
és hagyjuk még 10-15 percet párolódni. Amikor elkészült keverjük
össze a pirított padlizsánnal.
joghurtos
öntet készítése: A kókuszjoghurthoz keverjük hozzá az apróra vágott fokhagymát,
az őrölt kendermagot a sót és a bazsalikomot.
Amikor kész a szósz is, a cukkinis padlizsános keveréket helyezzük
egy kibélelt tepsibe, öntsük rá a joghurtos szószt a tetejére, majd
200 C fokon 10-15 perc alatt pirítsuk barnára a tetejét. A kölest helyezzük
rizslabdába, ahol forró vízben 8-10 perc alatt elkészül. Amikor kész,
lehet tálalni. Jó étvágyat hozzá!!!!
A sütőtök elkészítése: Daraboljuk fel a tököt, egy evőkanállal vájjuk ki a magos részeket, majd béleljük ki a tepsit és légkeveréses sütőben 30 perc alatt 200 C fokon süssük puhára. Ha nem légkeveréses a sütő, akkor 5 perc előmelegítés után, 1 óra 15 perc kell az elkészítéséhez.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése